Iris Wijnands
Iris Wijnands Opbergen 2 nov 2019

7 Ideeën om speelgoed in de kinderkamer handig op te bergen

Speelgoed en kinderkamers, dat hoort nu eenmaal bij elkaar. Als je liever niet hebt dat het lijkt alsof er een speelgoedbom is ontploft in de kinderkamer, zul je met creatieve en handige oplossingen moeten komen. Gelukkig is speelgoed opbergen veel makkelijker dankzij dit lijstje met ideeën.

Kinderen moeten lekker kunnen spelen, dus het is echt niet erg als er af en toe wat speelgoed door de kamer ligt. Maar het moet niet te gek worden. Op het moment dat je iedere dag over autootjes struikelt en verschillende soorten bouwblokken moet sorteren, is het tijd om deze tips eens op te volgen.

Metalen strips voor autootjes

Super handig, van die magnetische strips aan de muur. Je kind kan alle autootjes na het spelen weer ophangen, zodat jij er niet meer over hoeft te struikelen. Daarnaast ziet het er ook super stoer uit, auto’s die tegen de muur omhoog rijden.

Knuffels mogen in de knuffelkooi

Het lijkt bijna op een dierentuin! Heeft jouw kind ook zoveel knuffels, dan is het slim om een knuffelkooi in de hoek van een kamer te maken. Zo kunnen alle knuffeldieren waar even niet mee gespeeld of geknuffeld wordt, in de kooi.

Speelgoed opbergen in heel veel bakken

Je hebt nooit genoeg bakken als het op het opruimen van speelgoed aankomt. Neem een bak voor ieder soort speelgoed, zodat de LEGO, Playmobil en Duplo niet allemaal door elkaar komen te liggen. Geef ze allemaal een ander kleurtje of versier ze met een gezellig patroontje.

Bonustip: ga voor verrijdbare bakken, zodat je kind zelf een bak tevoorschijn kan halen. Zo hoef jij je niet suf te tillen als de bak naar de andere kant van de kamer moet én je kan ‘m makkelijk wegrollen als er bezoek komt.

Stiften en kleurpotloden in potten

Leuk, zo’n creatief kind. Dat moeten we aanmoedigen! Maar van stiften die overal opduiken, om de zoveel tijd een vieze of kapotte etui en iedere week een nieuwe doos kleurpotloden (‘ik weet echt niet waar de groen is gebleven mama’), worden we niet vrolijk.

Schaf een aantal hoge potten of bakjes aan waar alle kleurtjes, krijtjes en stiften in kunnen. Bij voorkeur hou je ze gescheiden, dan ziet het er een stuk opgeruimder uit en is het groene kleurpotlood wél beter te vinden.

Speelgoed opbergen met een handige speelzak

Wie dit bedacht heeft, is echt Geniaal met een hoofdletter ‘G’. Neem een kleed, laat je kind er lekker op spelen met zijn of haar favoriete speelgoed en als ze klaar zijn pak je de punten bij elkaar en draai je er een touwtje om. Opgeruimd staat netjes!

Ben je handig met stof, dan kun je misschien zelfs een speelzak met een aantrekkoord maken.

Speelgoed opbergen met een roltafel

Het liefst zetten wij de RASKOG roltafel in de woonkamer vol met plantjes, maar op de kinderkamer komen deze dingen ook goed van pas.

Deel de roltafel samen met je kind in. Bovenin kunnen misschien de leesboekjes, op de tweede verdieping de benodigdheden van het keukentje en onderin de blokken. Het is maar net wat jullie handig vinden.

Speelgoed opbergen met een Barbie-organizer

Speelt jouw kind graag met Barbie’s en wordt de poppencollectie steeds weer uitgebreid door ooms en tantes die steeds weer een nieuwe Barbie cadeau doen? Met deze Barbie-organizer (lees: hangende schoenenopberger), kunnen alle poppen gezellig naast elkaar hangen.

Meer lezen over kinderkamers?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 Ideeën om speelgoed in de kinderkamer handig op te bergen
Sluiten