Lotte Wullems
Lotte Wullems Shopping 14 jul 2017

Special editon: 5x de leukste vintage webshops

Elke week zetten we vijf leuke webshops voor je op een rijtje. Zo hoef je de deur niet meer uit om de tofste meubels en woonaccessoires in huis te halen.

Deze week hebben we vijf online winkels gevonden die één ding gemeen hebben: al deze vintage webshops zijn namelijk stuk voor stuk goed in het vinden van oude pareltjes.

>> 4x tips voor het opknappen van vintage meubels

1. Petrol and porcelain | Deze Engelstalige webshops staat boordevol heerlijke vintage finds. Van een ouderwetse typemachine tot gebloemde theekopjes (tip: ook leuk om bijvoorbeeld een kaarsje van te maken).

2. Interieur vivre | Op deze website (en offline store) vind je onder andere retro meubels en industriële fabriekslampen. Eigenaar Ebert gaat zelf ook regelmatig op pad naar onder andere België en Frankrijk om daar unieke eyecatchers te vinden.

3. Pippi Lotta | Eigenaresse Susanne Engels houdt er gewoon van om een verrassende draai te geven aan alledaagse zaken. Dus waarom dan niet aan (vintage) meubels? Vanuit haar passie voor maken, voor vernieuwen, voor beeld, voor werken met verf en voor denken buiten de kaders, werkt ze aan een collectie meubels die allemaal een bijzondere look krijgen zonder daarbij het oorspronkelijke karakter van het meubel uit het oog te verliezen. Ze maakt met veel plezier handmatig illustratieve afbeeldingen of grafische patronen op het meubelstuk. Superleuk!

4. Diversitijd | Diverse spulletjes uit diverse tijden. Naast woonaccessoires, vind je hier ook tweedehands kleding.

5. Verroest | Verroest is – naar eigen zeggen – hét adres voor betaalbare industriële, vintage en brocante meubels, lampen en accessoires.

Reageer op artikel:
Special editon: 5x de leukste vintage webshops
Sluiten