Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 11 sep 2021

Weekend tip: de nieuwe serie van Marie Kondo staat nú op Netflix

Does it spark joy? Jazeker! Wij kunnen van blijdschap spreken dat Marie Kondo weer terug is met een nieuwe show. Eind augustus is haar show Sparking Joy with Marie Kondo op Netflix verschenen. Dit weekend kan je dus lekker de 3 afleveringen gaan bingen.

In deze nieuwe realityserie deelt Marie Kondo weer haar vrolijke opruimtips en helpt ze mensen hun thuis- en werkleven te combineren. Maar wat valt er nog van te leren na Tidying Up with Marie Kondo al gezien te hebben?

Wat kan je dit keer van Marie Kondo verwachten?

Sparking Joy in jouw ‘thuis’

Ook dit keer komt Marie Kondo bij mensen thuis helpen, maar het gaat verder dan gewoon binnen in huis. In de show wordt benadrukt dat een ‘thuis’ ook buitenshuis kan liggen. En dat die ‘thuis voor jou’ net zo goed een plek is waar je haar opruimtips wilt gebruiken.

Zo gaat Marie Kondo bijvoorbeeld een familie helpen om hun tuincentrum te reorganiseren. Denk er zelf over na of jij nog een ruimte hebt buiten je huis die wel toe is aan wat opruimen.

Tips die in Sparking Joy voorbijkomen

Als je binnenkort te druk aan het schoonmaken bent om een serie te kijken dan hebben we een paar tips uit Marie Kondo’s nieuwe show voor je:

  • Houd een opruimfeestje: het maakt het proces een stuk leuker door het samen te doen. Misschien dat je ook nog wat nostalgische items tegenkomt waardoor weer wat leuke herinneringen naar boven worden gehaald. Daarnaast kan het je ook net die push geven die je nodig hebt om te beginnen.
  • Creëer een power spot: door op te ruimen kan je een plek in huis creëren waar je jezelf even kunt opladen en kan relaxen. Het is belangrijk minstens één power spot in huis te hebben om die stress allemaal even van je af te laten vallen.
  • Ben open en duidelijk tegen je medebewoners: het laatste wat je wilt is dat er ruzie komt van het opruimen. Je kan dan het beste met familie of huisgenoten het open hebben over huishoudelijke taken. Maak een lijst en kijk naar wat ieder persoonlijk het liefste zou doen voor het huishouden en houd rekening met ieders mening.
  • Haal prijskaartjes eraf: volgens Marie Kondo moet je niet vergeten de prijskaartjes van je kleding of andere items af te halen. Het moment dat er geen prijskaartje meer aanzit wil zeggen dat het echt van jou is en tot jouw thuis behoort.
  • Sorteer in kleurgroepen: Let bij het opruimen van je kast erop dat je je kleren opstapelt op basis van de kleur. Leg dus al je donkere spijkerbroeken rechts en de lichtste helemaal links. Zo ziet je kast er opgeruimd en leuk uit!

Kijk Sparking Joy with Marie Kondo nu zelf hier op Netflix.

Yes! Marie Kondo komt met een boek om je werkplek te organiseren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Weekend tip: de nieuwe serie van Marie Kondo staat nú op Netflix
Sluiten