Maud van Dijck
Maud van Dijck Decoratie 27 jan 2022

Toerist in eigen huis: 6 ideeën om je souvenirs in je interieur te verwerken

Net terug van vakantie en kon je het niet weerstaan om toch een leuk aandenken mee terug te nemen? Wij kennen dit zelf maar al te goed. Maar waar laat je toch al die leuke souvenirs in huis? Nou, met deze ideeën hoeven ze dadelijk niet ergens achter in de kast te verdwijnen.

Of je nu toffe magneten, stijlvolle sneeuwbollen of een unieke handgemaakte decoratie hebt mee teruggebracht. Allemaal kan je ze prachtig in je interieur stylen.

6 ideeën voor souvenirs te stylen

1. De sneeuwbol op display

Zet een paar van je stijlvolste sneeuwbollen op een schaal voor een leuke look in de woonkamer. Simpele maar elegante sneeuwbollen passen goed in een modern interieur.

2. Buitenlands geld inlijsten

Wij vinden deze zo tof! Waarom zou je nog souvenirs kopen als je gewoon het geld als souvenir kan gebruiken door het mooi in te lijsten. Denk nog eens goed na of je ergens in een bakje nog al je oude buitenlandse munten hebt weggestopt. Misschien dat je er nog iets leuks mee kan doen.


Zelfs een simpele glazen pot kan er met wat munten onderin als leuke decoratie bieden. En als je vindt dat het er nog wat te leeg uitziet dan kan je altijd stiekem onderin wat muntgeld uit je portemonnee erbij doen.

3. Magneten stylen

Het eerste waar je aan denkt bij magneten is natuurlijk de koelkast, maar ben origineel en verwerk deze souvenirs ergens anders in je interieur. Hang ze bijvoorbeeld mooi op een vaas of een magnetisch bord.


Er zijn verschillende magnetische borden waarvan sommige komen met mooie elegante lijsten. Ben je toch bang dat het te kitsch is voor je woonkamer? Kijk dan of het misschien leuk is voor de kinderkamer. Zorg wel dat je het hoog genoeg ophangt als je bang bent dat je kinderen met je mooie collectie magneten gaan spelen.

4. Je ansichtkaarten ophangen

Het ziet er stijlvol uit en je weet zeker dat je kaarten niet per ongeluk bij het oud papier belanden. Verder is het een gemakkelijke manier om een lege muur te decoreren met een persoonlijke touch.

En als je nostalgisch voelt of jezelf alvast lekker wilt maken voor je volgende vakantie dan kan je zo wat oude vakantieherinneringen met je ansichtkaarten ophalen.

Schrijf eigenlijk altijd iets op je ansichtkaarten. Het liefst over iets leuks dat je op vakantie hebt meegemaakt. Dan kan je wanneer je wilt er lekker over teruglezen. Ansichtkaarten zijn ook de ideale souvenirs om in je koffer terug naar Nederland te nemen.

5. Foto’s vol vakantieherinneringen

Foto’s mogen dan niet souvenirs zijn die je bij een souvenirshop koopt, maar het zijn wel de beste aandenkens aan je vakantie. Door foto’s te bekijken kan je makkelijk weer ergens bij stilstaan.

Je bent daarom niet de enige die op vakantie druk bezig is overal mooie foto’s van te maken. Het is alleen wel zonde als die daarna allemaal op je telefoon of computer blijven staan waar je er nooit meer echt naar kijkt. Print ze in plaats daarvan uit en maak een toffe gallerywall.


Heb je nog een wereldkaart in huis? Kies dan een leuke foto van iedere vakantie uit en verbindt die naar het land op je wereldkaart. Zo maak je de wereld pas echt eigen.

6. Creëer een ruimte voor je souvenirs

Geef al je souvenirs een eigen plek in huis waar je ze allemaal mooi op display kan zetten. Kies voor een vitrinekast (zeker als je souvenirs breekbaar zijn) of een tafel waar je je souvenirs mooi op kan matchen. Bij een tafel is het ook leuk om er een paar boven op de muur te hangen.

4 toffe onverwachte interieur ideeën om je huis een upgrade te geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toerist in eigen huis: 6 ideeën om je souvenirs in je interieur te verwerken
Sluiten