Deze soorten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

In de winter sliden we het liefst op onze fluffy huissokken door het huis. Maar wél met vloerverwarming natuurlijk, want van die ijskoude vloer aka ijsbaan wordt niemand vrolijk. Helaas gaat vloerverwarming niet samen met elke vloer. Met welke vloeren het wel kan? Wij vertellen het je!

Bij vloerverwarming moet de warmte zoveel mogelijk worden afgegeven aan de ruimte erboven. Sommige vloeren hebben zo’n grote isolerende werking, dat het niet geschikt is. Bij deze vloeren kan het wel.

Soorten vloeren voor vloerverwarming

Deze vloeren zijn geschikt om verwarmd te worden. Zo kun jij lekker met je schoenen uit door het huis lopen, zonder te bevriezen.

Betonvloeren en vloeren van natuursteen

Een betonvloer heeft een lage warmteweerstand, waardoor het de warmte goed opneemt.

View this post on Instagram

•Even zoeken• Vandaag bezoeken wij het plaatsje Bouillon en de dierentuin daar. Het is elke keer wel een flinke puzzel om iets te vinden dat niet alleen de kids leuk vinden maar wijzelf ook, dat een beetje normaal geprijsd is én waar Yori mee mag. Tot nu toe lukt dat aardig! De kleine man heeft de tijd van z’n leven hier 😍. Vanuit 🇧🇪; een fijne woensdag x #myhome #myhome2inspire #witwonen #whiteinterior #livingroom #sittingroom #concretefloor #greenliving #plantsofinstagram #scandinavischwonen #scandinavianinterior #mynordicroom #styling #interieur #interior #interiorinspo #showhometop5 #kleinwoongeluk #airbnbhost #airbnbhomes #mijnstekinstekmagazine #mijnwestwingstijl #vtwonenbijmijthuis #flairnl #binnenkijken #atangiesplace

A post shared by Angie (@at_angies_place) on

Keramische tegels en keramisch parket

Door de lage warmteweerstand gaan ook deze vloeren heel goed samen met vloerverwarming. Houd wel rekening met de uitzetvoegen. Je loopt anders het risico dat voegen en tegels barsten of loskomen. En dat wil je natuurlijk niet.

View this post on Instagram

Have you seen our latest TV advert? We're clutching onto summer (and heavily in denial) by spending our evenings outside on the patio. Head over to our stories to shop the look! #ToppsTiles . . . . . . . . . . #interiordesign #homedesign #interiordecor #interiores #interior #interiorinspo #interiorinspiration #interiordesigners #interiordetails #homeideas #homedesign #interiors #myhome #interiorblogger #tiles #tileshower #tileshop #tileslover #tilestore #tilesdesign #tilesofinstagram #ceramictiles #floortiles #tileshopping #bathroomtiles #tilesformiles #mosaictiles

A post shared by Topps Tiles (@toppstiles) on

Gietvloeren (= cementvloeren en kunststof)

Ook deze vloeren kunnen zonder problemen. Maar let wel op, want er is een soort die er niet mee te combineren valt: de epoxy gietvloer.

View this post on Instagram

Elegant home with seamless resin floor and resin staircase. #resinfloors #floor #luxuryflooring #flooring #interiors #helicalstairs #pouredfloors #eleganthome

A post shared by Jonathan Rea (@jakejpr) on

Laminaat

Gewoon laminaat is niet altijd aan te raden in combi met de warme ondergrond. Maar onmogelijk is het niet. Laat je daarom altijd informeren bij een vloer van laminaat als je vloerverwarming als wens hebt. Er is namelijk speciaal laminaat gemaakt voor vloerverwarming. En zorg ook altijd dat er gebruik gemaakt is van een ondervloer die speciaal voor vloerverwarming geschikt is.

Deze vloeren zijn minder geschikt voor vloerverwarming

Houten vloeren

Hout zet door de temperatuur uit of krimpt juist. Doordat het een goede isolator is, neemt het slecht de warmte op.

Tapijt

De meeste tapijtsoorten isoleren te goed, waardoor ook hier de warmte niet goed afgegeven kan worden. Toch graag een tapijten vloer? Lucky you: er zijn uitzonderingen. Met een dunner tapijt kan het wel. Meestal staat het ook op het product vermeld of het geschikt is of niet. Kijk daar dus altijd goed naar!

Bron: InterieurDesigner

Even binnenkijken: interieurs met prachtige vloeren

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze soorten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming
Sluiten