Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 26 okt 2018

Deze soorten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

In de winter sliden we het liefst op onze fluffy huissokken door het huis. Maar wél met vloerverwarming natuurlijk, want van die ijskoude vloer aka ijsbaan wordt niemand vrolijk. Helaas gaat vloerverwarming niet samen met elke vloer. Met welke vloeren het wel kan? Wij vertellen het je!

Bij vloerverwarming moet de warmte zoveel mogelijk worden afgegeven aan de ruimte erboven. Sommige vloeren hebben zo’n grote isolerende werking, dat het niet geschikt is. Bij deze vloeren kan het wel.

Soorten vloeren voor vloerverwarming

Deze vloeren zijn geschikt om verwarmd te worden. Zo kun jij lekker met je schoenen uit door het huis lopen, zonder te bevriezen.

Betonvloeren en vloeren van natuursteen

Een betonvloer heeft een lage warmteweerstand, waardoor het de warmte goed opneemt.

Keramische tegels en keramisch parket

Door de lage warmteweerstand gaan ook deze vloeren heel goed samen met vloerverwarming. Houd wel rekening met de uitzetvoegen. Je loopt anders het risico dat voegen en tegels barsten of loskomen. En dat wil je natuurlijk niet.

Gietvloeren (= cementvloeren en kunststof)

Ook deze vloeren kunnen zonder problemen. Maar let wel op, want er is een soort die er niet mee te combineren valt: de epoxy gietvloer.

Laminaat

Gewoon laminaat is niet altijd aan te raden in combi met de warme ondergrond. Maar onmogelijk is het niet. Laat je daarom altijd informeren bij een vloer van laminaat als je vloerverwarming als wens hebt. Er is namelijk speciaal laminaat gemaakt voor vloerverwarming. En zorg ook altijd dat er gebruik gemaakt is van een ondervloer die speciaal voor vloerverwarming geschikt is.

Deze vloeren zijn minder geschikt voor vloerverwarming

Houten vloeren

Hout zet door de temperatuur uit of krimpt juist. Doordat het een goede isolator is, neemt het slecht de warmte op.

Tapijt

De meeste tapijtsoorten isoleren te goed, waardoor ook hier de warmte niet goed afgegeven kan worden. Toch graag een tapijten vloer? Lucky you: er zijn uitzonderingen. Met een dunner tapijt kan het wel. Meestal staat het ook op het product vermeld of het geschikt is of niet. Kijk daar dus altijd goed naar!

Bron: InterieurDesigner

Even binnenkijken: interieurs met prachtige vloeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze soorten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming
Sluiten