Frederique Rekers
Frederique Rekers Tips 27 feb 2021

8 “shortcuts” waarmee je jouw huis sneller schoonmaakt

Een opgeruimd huis zonder al te veel moeite: we willen het allemaal. Het gaat hierbij allemaal om efficiënt schoonmaken en daar zijn een paar hele handige tips voor. Wij delen ze met jullie.

Je huis schoonmaken met 8 shortcuts

1. Maak een plan voor het schoonmaken

Ga niet gestresst door het huis rennen omdat je snel klaar wil zijn. Zet in plaats hiervan een timer voor elke kamer die je gaat schoonmaken.

Zo stel je een doel in voor jezelf en kan je veel meer doen in kortere tijd. Kijk ook naar de haalbaarheid, als jij je hele huis wil schoonmaken maar je hebt maar 15 minuten, dan kan je het misschien beter verdelen over meerdere dagen.

2. Je vaatwasser = je beste vriend bij snel schoonmaken

Wie zegt dat er alleen vaat kan in je vaatwasser? Als je jouw huis snel wilt schoonmaken is het handig om je vaatwasser wat slimmer te gebruiken. Je kan er namelijk meer in kwijt dat je denkt.

Denk aan de roosters van je afzuigkap, kaarsenhouders, vazen, gereedschap en zelfs lampenkappen. Ook je prullenbakken van bijvoorbeeld je badkamer (mits ze niet te groot zijn) kunnen er gewoon in. Zo is je vaatwasser aan het werk, zodat jij ondertussen andere dingen kan schoonmaken. Win win!

7 dingen die je vandaag nog kan schoonmaken met de vaatwasser

3. Gebruik lades

Terwijl jouw vaatwasser alles schoonmaakt kan je verder met het opruimen van de rommel. Een tip om snel van je rommel af te zijn is het gebruiken van lades of gesloten kasten. Maak deze vrij dichtbij een gebied waar bij jou vaak rommel ontstaat.

Zo kan je in één keer al je troep hierin doen en ziet niemand meer dat het een rommel was. Mocht je het nog iets georganiseerder willen kan je de lades of kasten weer indelen door hierin kleine bakken te zetten.

4. Duik je voorraadkast in

Het schoonmaken van je huis kan langer duren als jij eerst nog helemaal naar de winkel moet of tijdens het proces spullen mist. Een goed moment om te kijken wat je al thuis hebt liggen dus.

Wist je dat witte azijn goed werkt om in een plastic zak rond je douchekop te doen? Even laten intrekken en voilà, jouw huis straalt weer. Hetzelfde geldt voor zout. Hiermee krijg je gootsteenvlekken en -geuren goed weg.

5. Werk van boven naar beneden

Je mag het stof niet laten winnen en daarom is het verstandig om boven te beginnen met afstoffen. Begin bij plafondventilatoren, lampen en ramen. Hierna mag je pas andere dingen aanpakken zoals tafels en andere dingen. Als allerlaatste ga je pas stofzuigen zodat je al het gevallen stof goed kan meenemen.

6. Maak je douche schoon terwijl je erin zit

Oké, misscchien niet waar je aan denkt als je lekker ontspannen gaat douchen maar wel erg efficiënt. Waarschijnlijk ligt een oude tandenborstel of zeepborstel binnen handbereik en stap jij uit een schone douche.

Schrob kort wat voegen terwijl je tegelijkertijd geniet van het hete water. Spoel het meteen af en je douche én jijzelf zijn na afloop even schoon. Het is natuurlijk ook een goede reden om verplicht wat langer onder de douche te mogen staan 😉

7. Multifunctioneel

Werk strategisch en schaf multifunctionele schoonmaakmiddelen aan. Zo kan je meerdere oppervlakken tegelijk aanpakken. Bewaar deze dan weer op een vaste plek in bijvoorbeeld een mand of bak zodat je deze tijdens het schoonmaken mee kan nemen door het hele huis.

8. Laat het schoonmaakmiddel zijn werk doen

Als je het schoonmaakmiddel even laat intrekken maakt het vaak beter schoon én kan jij intussen andere dingen doen zoals bijvoorbeeld rommel opruimen. Als je terug bent kan je het makkelijk wegvegen en hoef jij je niet helemaal gek te schrobben.

Deze 8 lifehacks over schoonmaken met natuurlijke producten zijn te gek

Shortcuts voor schoonmaken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Theeverygirl

Reageer op artikel:
8 “shortcuts” waarmee je jouw huis sneller schoonmaakt
Sluiten