Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 15 jul 2020

Lifehack – op deze manier kan je wijn koelen in minder dan 3 minuten

Onverwachts staat er visite op de stoep. Hartstikke gezellig, en jullie hebben wel zin in een wijntje. Maar die ene witte wijn staat niet gekoeld. Natuurlijk kan je de fles wel even in de vriezer leggen, maar dat duurt eigenlijk ook net te lang. Geen probleem, want met deze truc kan je snel wijn koelen in minder dan 3 minuten.

Via onze collega’s van culinaire website Culy leerden we deze fantastische lifehack. Hoe hebben we ooit zonder gekund?

Snel wijn koelen (in minder dan 3 minuten)

Om snel wijn te kunnen koelen, heb je de volgende vier dingen nodig:

  • Een wijnemmer
  • Ijsblokjes (zo veel mogelijk)
  • Water
  • Flink wat keukenzout

Zo ga je te werk: vul eerst de wijnemmer voor ongeveer driekwart met ijsblokjes – ja, je hebt er wel veel ijsklontjes voor nodig. Vul dit aan met een beetje koud water en een royale snuf keukenzout. Steek de fles tussen de ijsblokjes, draai even met de fles (alsof het een lepel is), en laat ‘m daarna nog even in het water liggen. Et voila, gekoelde wijn binnen een paar minuten.

Zo werkt het

Als je net zo nieuwsgierig (en verbaasd) bent als wij; dit snelle koelproces komt door de toevoeging van het zout. Van onze culinaire Culy-collega’s leren we dat zout het vriespunt doet dalen. En in het geval van de wijn werkt het zelfs zo goed, dat hoe meer zout je gebruikt, hoe beter het resultaat wordt.

Mocht je nog geïnteresseerd zijn in een video van hoe deze methode werkt, dan raden we je aan om deze korte video even te bekijken. Altijd fijn om er ook een visueel beeld bij te hebben.

Kan je met deze methode ook snel bier koelen?

Ja! Naast snel wijn koelen is deze methode ook helemaal geschikt om snel bier te koelen. We verwachten alleen dat dat minder snel nodig zal zijn, aangezien bierflesjes een stuk kleiner zijn dan een wijnfles. Daarom koelen bierflesjes in de koelkast of vriezer automatisch sneller af.

Enne, mocht je gebruik maken van de vriezer: vergeet de flesjes niet. Doordat vloeistof uitzet als het bevriest, kunnen de flesjes ontploffen. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lifehack – op deze manier kan je wijn koelen in minder dan 3 minuten
Sluiten