Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 14 jan 2019

Wc schoonmaken: zo maak je snel je toilet schoon (in maximaal 5 minuten)

Het toilet schoonmaken is geen klusje waar we om staan te springen, maar het is wél nodig. Het toilet is namelijk een broedplaats van bacteriën. Het is belangrijk om eens per week neit alleen de wc-bril, maar het hele toilet goed onder handen te nemen. Hoe je dat snel doet, leggen we je maar al te graag uit.

Voor het schoonmaken van je wc heb je een paar dingen nodig:

Dit is de standaard-kit voor een fris toilet

  • Een spuitfles met allesreiniger (een plantenspuit met allesreiniger werkt ook)
  • Een vaatdoekje (of proppen wc-papier)
  • Een emmer heet water
  • Een toiletborstel
  • Dikke bleek
  • Schoonmaakazijn

Stap 1

Doe de toiletbril omhoog en spuit dikke bleek onder de rand en in de pot. Laat dit even intrekken.

Stap 2

Spuit allesreiniger op de rand van het toilet, onder de toiletbril, op de achterkant van het toilet. Neem ook de spoelknop, het lichtknopje, de wasbak en de deurklink mee. Laat ook dit even intrekken.

Stap 3

Poets met een toiletborstel even goed in de toiletpot en spoel de wc door.

Stap 4

Neem de rest af met een nat vaatdoekje of proppen wc-papier. Het natte vaatdoekje spoel je af en toe schoon in een emmer met heet water. Begin altijd met de deurklink, daarna de wasbak en pas als laatste het toilet zelf. De proppen wc-papier kunnen linea recta het toilet in.

Stap 5

Mocht het nodig zijn, dan kan je de muren en de vloer ook nog inspuiten met allesreiniger. Even dweilen of schoonmaken met een (nieuw) nat vaatdoekje, en je bent klaar.

Extra tips voor een schoon toilet

  • Houd het goed bij. Hoe vaker je het toilet schoonmaakt, hoe minder vies het schoonmaken steeds wordt. Doe de grote schoonmaak van het toilet in elk geval één keer per week. Het bijhouden (toiletbril even opfrissen) kan je twee tot drie keer per week doen. Natuurlijk ligt het aan het aantal personen dat het toilet gebuikt hoe vaak een opfrisbeurt nodig is.
  • Kalkaanslag? Dat kan je gemakkelijk verwijderen door een flinke scheut schoonmaakazijn een poosje in de wc-pot te laten staan. Even boenen met de wc-borstel en je kunt de kalk gemakkelijk verwijderen.
  • Wat ook schijnt te werken bij kalkaanslag, urinezuur of bruine vlekken in de wc-pot: een liter cola erin gieten en een nachtje laten staan. ‘s Morgens even doorspoelen, en het resultaat is een brandschone wc-pot. Waar een fles cola al niet goed voor is…

Meer handige schoonmaaktips:

Wc schoonmaken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wc schoonmaken: zo maak je snel je toilet schoon (in maximaal 5 minuten)
Sluiten