Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 6 aug 2019

Visite over de vloer? Zo maak je je huis last minute nog even schoon

Je hebt een drukke week achter de rug, en gisteren een gezellige avond gehad. Er staan nog wat wijnglazen op tafel, en je huis schoonmaken? Daar is het ook nog niet van gekomen. En dan krijg je ineens een appje. “We komen over een half uur even een bakje koffie drinken, xxx mama’.

Tijd voor een écht grote schoonmaak is er natuurlijk niet, maar met de onderstaande tips zorg je er toch voor dat jouw huis er opgeruimd en schoon uitziet.

1. Gooi ramen en deuren open

Je wilt geen vieze geurtjes in huis als je (schoon)ouders over de vloer komen. Pro tip nummer één: gooi de ramen en deuren open. Een half uurtje frisse lucht kan al wonderen doen.

2. Berg de afwas op

Heb je een vaatwasser? Zorg er dan voor dat alle vuile vaat in die vaatwasser staat. Er is niets rommeliger dan een stapel afwas op het aanrecht – en al helemaal wanneer je een open keuken hebt.

Heb je geen vaatwasser? Dan is het handig om de afwas toch even weg te werken. Maak een sopje met een scheutje afwasmiddel, en laat het eventueel drogen in een afdruiprek. Liever schone, drogende vaat op jouw aanrecht dan een berg vieze vaat.

Of, als je écht geen tijd meer hebt voor de vaat, berg de vuile vaat dan even weg in de één van de keukenkastjes.

Lees ook: 3 slimme tips om je vaatwasser makkelijker uit te ruimen

3. Ruim kleine rommeltjes en frutsels op

Elastiekjes, bonnetjes, een koptelefoon… een paar losse dingen kunnen een tafel of kastje ontzettend rommelig maken. Niet persé gezellig voor je visite om tegen jouw troep aan te kijken, toch?

Mocht je tijd hebben om alles op te ruimen, doe dat dan ook. Gooi dingen weg die je nooit meer gaat gebruiken, en leg andere dingen weer terug op de plek waar ze horen.

Heb je daar geen tijd voor? Stop dan alles weg (in een doos of canvas tasje) voordat de visite komt. Als je daarna weer alleen bent, heb je alle rommeltjes al verzameld en kan je dit heel gemakkelijk opruimen.

Opruimen niet jouw ding? Probeer de KonMari methode!

4. Pak de bezem

Is stofzuigen een te tijdrovend klusje? Pak dan voor de meest stoffige plekken de bezem en een stoffer-en-blik erbij. Hiermee zorg je ervoor dat de eerste indruk van jouw huis fris en clean is. Stofzuigen kan altijd nog, als de visite weer weg is.

Wél tijd voor een grote schoonmaak?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Visite over de vloer? Zo maak je je huis last minute nog even schoon
Sluiten