Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 15 feb 2019

Hé sneakerhead, 4 tips om sneakers stijlvol op te bergen

Heb jij ‘s morgens ook moeite met het kiezen van je schoenen, omdat je gewoonweg té veel sneakers hebt? Dan is de kans groot dat je een sneakerverslaving hebt. Welcome to the club. De vraag: hoe berg je al die sneakers stijlvol op? Wij geven 4 tips voor een stijlvolle sneakerverzameling.

Want jouw schoenen verdienen het om in de spotlights te staan.

1. In een kast

We herkennen ‘m natuurlijk allemaal: de IKEA Kallax kast. Deze kast is uitermate geschikt als sneakerkast, want zoals je op de bovenste foto kunt zien kan je jouw sneakerverzameling leuk neerzetten.

Ook nog een idee: bevestig in het midden van alle vakken van de Kallax kast extra plankjes. Zo zorg je ervoor dat je in één klap extra vakken maakt waar je weer extra schoenen op kunt zetten.

2. In (doorzichtige) boxen

We schreven er al eerder over: bewaarsystemen speciaal voor sneakers zijn hot. Deze sneakerboxen zijn precies zo gemaakt dat sneakers er een mooi plekje in kunnen krijgen. De zijkanten blokkeren zonlicht, zodat jouw sneakers nooit van kleur zullen veranderen door fel zonlicht.

Vind je ze te donker? Dan zijn er ook genoeg doorzichtige sneakerboxen waarbij je je schoenen vanuit elke hoek van de kamer kunt bewonderen.

3. Hang ze op aan de muur

Dit vinden we een leuk, origineel idee. Als je nog een lege muur over hebt, is het natuurlijk ook mogelijk om je sneakers aan de muur te hangen. Dat gaat extra makkelijk met een rooster, omdat je de haken (waar je de sneakers op zet) altijd gemakkelijk te veranderen zijn.

4. Highlight de meest bijzondere sneakers

We hebben allemaal wel een paar sneakers waar we écht trots op zijn. Misschien was het een limited edition, misschien heb je het paar gekregen van je partner. Het is zonde om dat bijzondere paar weg te stoppen tussen de andere sneakers.

Geef het paar het plekje dat ze verdienen, en zet ‘m in de spotlights. Er zijn op het internet verschillende sneaker displays te vinden. Even zoeken op ‘Sneaker display capsule’, en je vindt er tientallen. Fan van de bovenstaande? Die shop je hier.

Je sneakers nóg meer in de spotlights zetten?

Interieur crush: zet je schoenencollectie in de spotlight met een neon sneaker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hé sneakerhead, 4 tips om sneakers stijlvol op te bergen
Sluiten