Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 2 jan 2022

4 vragen om jezelf te stellen voordat je begint met je eigen smart home

Technologische snufjes zijn er om het je makkelijker te maken. Voor thuis zijn er ook meer dan genoeg om uit te kiezen. Lampjes heb je zo aan zonder erbij op te staan. Ga je het huis uit? Dan zet je smart home zelf de thermostaat uit. Tover je huis dus om tot een smart home met onze tips om je thuisleven nog simpeler te maken.

Hoe pak je dit nu het beste aan? Deze stappen voor een smart home maak jij immers alleen, dus stel jezelf eerst vier belangrijke vragen waarbij wij nog wat tips delen.

4 vragen voor je start met je smart home

1. Wat kan je écht gebruiken?

Vraag jezelf eerst eens af wat jij wilt. Een smart clock is bijvoorbeeld een toffe accessoire, maar als je geen wekker gebruikt is het onnodig. Want waarom zou je nu opeens met een alarmklok beginnen?

Aan de andere kant als je de laatste tijd je vaak verslaapt dan is het misschien een goed moment om in een nieuwe alarmklok te investeren. Een smart clock is dan een optie om te overwegen.

2. Heb je een stabiele WiFi-verbinding?

Voor een smart home heb je een goede internetverbinding nodig. De technologische accessoires zijn namelijk afhankelijk van een stabiele connectie om met elkaar te communiceren. Zodra die communicatie wegvalt kan Alexa of Google Assistant je verzoeken niet vervullen.

Houd daarom ook rekening met waar in huis je je slimme producten plaatst. Heb je een hoek in huis waar de verbinding slecht is? Vermijd deze dan en zet je gadgets ergens anders in je interieur.

10 grappige dingen die je aan Google Home kunt vragen

3. Hoe groot is je startbudget?

We raden je aan van tevoren uit te stippelen hoeveel geld je te besteden hebt om met een smart home te starten. Begin klein en begin bij de basis. Denk aan smart gadgets zoals slimme verlichting of een slimme thermostaat. Hiermee leg je de basis voor jouw interieur en schaf je later andere items aan die hierop bouwen zoals je persoonlijke assistent.

4. Welk smart home platform past bij jou?

Er zijn verschillende merken om jouw smart producten uit te kiezen. Maar natuurlijk wil je dat je producten met elkaar verbonden zijn en prima communiceren. Zo hoef je ook niet meer dan een app te downloaden en zijn alle producten vanuit daar te bedienen. Kies dus voor accessoires die allemaal via hetzelfde platform werken.

Maar hoe kies je nu het juiste platform voor jou? Nou, er zijn verschillende factoren waarmee je rekening wilt houden waaronder het eerder genoemde budget. Sommige smart home merken zijn namelijk wat duurder dan andere.

Op deze punten wil je zeker letten:

  • Prijs
  • Aanbod aan accessoires
  • Duurzaamheid
  • Levensduur producten
  • Recensies
  • Bekendheid met het merk

Kijk daarbij ook naar wat voor bekende Nederlandse merken je fijn vindt en gebruikt. Zo werkt Philips Hue bijvoorbeeld naadloos samen met Amazon Alexa. Terwijl het toch wat lastiger kan zijn om je Philips Hue aan Google Home te koppelen.

Kleur je interieur met lampen: 10 budget alternatieven voor de Philips Hue

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BUILDLazylife

Reageer op artikel:
4 vragen om jezelf te stellen voordat je begint met je eigen smart home
Sluiten