Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 26 jun 2019

Pro tip: houd meubels bij het inrichten van een smalle ruimte zo laag mogelijk

De laatste tijd zien we veel huizen waarbij de woonkamer een langgerekte ruimte is, met aaneensluitend de keuken. Dat klinkt erg leuk en gezellig, maar een lange, smalle ruimte inrichten kan ook hartstikke lastig zijn. Struggle jij ook met een smalle ruimte? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij hebben namelijk een pro tip voor je die je bij het inrichten van een smalle ruimte wel kunt gebruiken.

Maak een smalle ruimte optisch groter met lage meubels

Bij het inrichten van een smalle ruimte gaat het vaak maar om één ding: de kamer optisch groter laten lijken. Dit kan je onder andere doen door accessoires aan het plafond te hangen, maar vandaag focussen we ons even op de meubels. Want wat blijkt: als je in een smalle ruimte vooral lage meubels plaatst, lijkt jouw ruime optisch veel groter.

Meer lezen: Kleine slaapkamer? Met deze tips laat je ‘m optisch groter lijken!

Slim inrichten met lage meubels

Wanneer je kiest voor lage meubels, lijkt de ruimte namelijk een stuk hoger. Daarmee neem je jouw ogen in de maling, want de ruimte lijkt hierdoor ook instant een stuk groter.

Hoe je dit in de praktijk toepast? Ga voor een lage bank, kastjes of salontafel om de hoogte van de ruimte extra te benadrukken. Heb je toch hoge items die je kwijt moet, zoals bijvoorbeeld een boekenkast? Zorg er dan voor dat deze grote items alleen aan de korte zijden van de muren staan.

Meer tips voor een smalle ruimte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pro tip: houd meubels bij het inrichten van een smalle ruimte zo laag mogelijk
Sluiten