Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 14 mrt 2020

Veel smalle muren in huis? Met deze tips style je die muren op een handige manier

Als je klein woont, zijn de muren in sommige kamers vaak nét te klein om er een kast neer te zetten. Zo blijft de ruimte ongebruikt, en dat is juist zo zonde als je in een kleiner huis woont. Wij geven je vijf tips om optimaal gebruik te maken van jouw smalle muren.

Voor onderstaande ideeën heb je niet veel nodig. Een beetje verf of wat mooie accessoires zijn vaak al genoeg. En yes, zo kan zelfs een kleine muur kan functioneren als opbergplek!

1. Planken

Geen ruimte voor een grote stellingkast? Zaag dan planken op maat, en hang deze op aan de muur. Zo creëer je je eigen kast zónder afhankelijk te zijn van de maten die ze in woonwinkels voorschotelen. Bij bouwmarkten kan je vaak zelfs gratis de planken op maat laten zagen. Dus pak er een rolmaat bij, en meten maar!

2. Hang keukengerei op

Als je een kleine keuken hebt, kan je die smalle muren optimaal benutten door je keukengerei op te hangen. Schroef een paar haken aan de muur, en hang pollepels, handdoeken en theedoeken aan die haakjes. Met een beetje creativiteit kan je ook kruidenplanten en zelfs potten en pannen ophangen. Scheelt meteen veel ruimte op je werkblad en in je keukenkastjes!

3. Een mega to do list

Altijd notitieblokjes kwijt om je boodschappenlijst op te schrijven? Verf een smalle muur eens met krijtbordverf, en je kunt áltijd al je boodschappen noteren. Hartstikke handig, en nog no waste ook.

4. Geef kleur aan je huis

Een muur in een hele felle kleur schilderen, dat durven we vaak niet, omdat we bang zijn dat we er snel op uitgekeken raken. En dan is zo’n muur overschilderen veel werk. Maar bij kleine muurtjes doe je dat in een handomdraai! Zo kan je vaker wisselen van kleur, en het geeft je huis meteen een andere uitstraling.

5. Tover die muur om tot een kleine home office

Een home office hoeft echt niet groot te zijn, of zelfs een hele kamer in beslag te nemen. Sterker nog, een home office op de gang kan bijvoorbeeld prima. Kijk maar naar deze binnenkijker, waar we je precies laten zien hoe dat eruit ziet.

Meer tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel smalle muren in huis? Met deze tips style je die muren op een handige manier
Sluiten