Smal huis in Brooklyn met een marmeren afzuigkap in de keuken

Met een breedte van 3,3 meter is dit absoluut een smal huis voor een familie, maar vergis je niet. Het huis heeft drie verdiepingen èn een tuin met tuinhuis. Dat is toch best uniek in Brooklyn. Toen David en Elspeth het oude huis in 2012 kochten zag het er totaal anders uit. In plaats van een licht interieur was het heel donker binnen en de plafonds waren erg laag. Toch waren ze verliefd op het plekje en zagen ze dat zo’n smal huis mèt best wel potentie had.

Ze schakelden Ensemble Architecture in om de boel te renoveren. Deze interieur architecten staan bekend om het opknappen van oude stadspanden met behoud van karakteristieke elementen.

De muren werden afgestript en zo kwam de oorspronkelijke bakstenen muur weer tevoorschijn. Deze werd wit geverfd zodat de ruimtes groter en ruimer lijken.

De keuken is misschien wel het pareltje van het huis met veel marmer, bronzen accenten en een grote wasbak. Vooral de marmeren afzuigkap is te gek!

De combinatie van bronzen details met marmer en grijstinten werkt fantastisch. Precies die combi zagen we ook al eerder in de keuken van een Scandinavisch appartement.

Elspeth wilde zoveel mogelijk vasthouden aan het oude karakter van het huis en ging op zoek naar vintage items, zoals een oude badkuip, een antieken marmeren schouw en traditionele Portugese tegels.

De badkamer heeft een Mediterraanse feel met wel drie verschillende tegels! Toch oogt het als een geheel en geven de gouden accenten de ruimte een chique look. Deze stijl ook in jouw badkamer? Bekijk onze ideeën voor een bohemian badkamer.

Vond je dit al een smal huis? Het kan nóg smaller:

elizabethroberts.com

Reageer op artikel:
Smal huis in Brooklyn met een marmeren afzuigkap in de keuken
Sluiten