Nee joh! Deze bloempot laat door gezichtsuitdrukkingen zien hoe de plant zich voelt

Sommige mensen worden geboren met groene vingers, anderen zouden het waarschijnlijk héél fijn vinden als planten konden praten. Dan zouden de kamerplanten kunnen zeggen dat ze dorst hebben, of dat ze op een te donkere plek staan. Goed nieuws: met de slimme bloempot Lua zou die droom wel eens werkelijkheid kunnen worden.

Een tijdje geleden schreven we over Google Tulip. Een app van Google waarmee je kon praten met je planten. De app van Google was een 1 april grap, maar dat praten met je planten zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden met slimme bloempot Lua.

Slimme bloempot Lua weet wanneer jouw planten water nodig hebben

Hoe het werkt? In een speciale app voer jij precies in wat voor plant je hebt gekocht. De app creëert een QR code, die de bloempot kan lezen. Op dat moment worden er verschillende parameters ingesteld die precies vertellen wanneer jouw plant verzorging nodig heeft.

slimme bloempot

Maar Lua laat je niet alleen weten dat de plant dorst heeft, ze kan nog veel meer. Zo laat ze ook weten wanneer jouw plant te licht of te donker staat, of je te veel water gegeven hebt, en wanneer het te koud of juist te warm is in de ruimte. Enne, ze kan ook knipogen.

Nog zo’n toffe feature: de ogen van Lua spotten beweging in de ruimte. Als jij langs de bloempot loopt, dan volgens Lua’s ogen jouw beweging. Het is dus alsof de bloempot écht leeft.

Eerst zien, dan geloven? Je kunt alles zien in deze video:

Lua, the smart planter with feelings

Turn your plant into a pet thanks to Lua: the cheerful plant monitor! ➡ https://igg.me/at/lua

Lua de slimme bloempot kopen?

In april 2018 ontstond het eerste idee voor een slimme bloempot. Nu, anderhalf jaar later, loopt er een intensieve crowdfunding om het produceren van de slimme bloempot werkelijkheid te maken. Als alles volgens planning loopt, zullen de eerste Lua’s in december 2019 verzonden worden.

Heb jij ook interesse? De crowdfunding loopt via Indiegogo. Je kunt Lua pre-orderen voor €99. Als je er meer koopt, krijg je uiteraard een leuke korting.

Als het doel van €30.000 euro niet voor de deadline gehaald wordt, dan krijgt elke koper zijn geld weer gewoon terug.

Meer leren over kamerplanten

mu-design

Reageer op artikel:
Nee joh! Deze bloempot laat door gezichtsuitdrukkingen zien hoe de plant zich voelt
Sluiten