Slim inrichten: een appartement met een opklapbed

Dat het ontbreken van een slaapkamer geen gemis hoeft te zijn in je huis, bewijst dit interieur. Met een opklapbed heb je deze extra ruimte namelijk helemaal niet nodig. In no-time tover jij je woonkamer om in een knusse slaapkamer – en vice versa.

Behoefte aan inspiratie over hoe je dit op een stylish manier voor elkaar krijgt? Neem dan een kijkje in dit Zweedse appartement, waar Scandinavisch design en praktisch inrichten samenkomen.

In eerste instantie ziet het eruit als een gewone woonkamer – maar dit is de slaapkamer in spé. Achter de ‘kast’ zit namelijk het bed verscholen. Handige tip: door gebruik te maken van spiegels, maak je de ruimte optisch groter.

… et voilà. Uitgeklapt maakt het knusse zithoekje plaats voor een stylish slaapkamer. Als je weinig ruimte hebt, moet je creatief denken!

Wandplanken zijn ideaal als je weinig ruimte hebt, maar wel decoratie toe wil voegen aan je interieur. Het is de perfecte verzamelplek voor persoonlijke foto’s, souvenirs uit het buitenland en kleine planten. Meer tips over hoe je zo’n plank of een open kast mooi kan stylen, lees je hier.

Met een fiets als designobject, maak je een statement in je interieur. Je kan er zelfs voor kiezen een echte op te hangen – maar als je minder plaats hebt, is deze simplistische poster ook erg tof.

Vanuit de woonkamer slash slaapkamer kijk je de open keuken in. Ons oog viel direct op de prachtige tegels, die mooi combineren met de lichte tinten. Bovendien zijn tegels makkelijk af te nemen, mocht je een rommelige keukenprinses zijn. En mocht je het net eens wat anders willen doen: zet de eettafel schuin neer, voor een speels effect.

Tijdens de kou moeten we er niet aan denken, maar mocht de zon schijnen, dan is een balkon als deze toch het perfecte optrekje! Is jouw huis ook gezegend met een balkon? Lees dan hier vier tips over hoe je van je balkon een tweede huiskamer maakt.

LEES MEER:
Een opklapbed is waarschijnlijk niks nieuws voor je. Maar heb je al ooit een bed gezien met daaronder een kledingkast?

objekt.historiskahem.se

Reageer op artikel:
Slim inrichten: een appartement met een opklapbed
Sluiten