Dit slimme design is perfect voor een kleine ruimte

Wie niet groot woont, moet slim zijn. Als jouw huisje of kamer niet ruim bedeeld is, dan weet je dat het een struggle kan zijn om alles een plekje te geven. Gelukkig vind je bij Roomed genoeg tips & tricks om het maximale uit jouw (kleine) huis te halen. Naast goede tips is het ook belangrijk inspiratie op te doen, zodat je kan zien wat er allemaal mogelijk is op een beperkt aantal vierkante meters. Daarom: een kijkje in deze kleine ruimte die door slim design mega-functioneel is!

De architecten van Zooco zijn verantwoordelijk voor dit slimme ontwerp en ze kunnen trots zijn op hun werk. Door een aantal ingenieuze ingrepen hebben ze alles uit de kleine ruimte weten te halen. Zo hebben ze onder andere de bekende spiegel truc toegepast: door twee wanden te bekleden met spiegels lijkt de kamer oneindig groot.

De kleine ruimte is opgedeeld in een aantal hoekjes, die afgebakend zijn door multifunctionele meubels. De badkamer en het bed bevinden zich aan de zijkanten van de kamer, omdat je daar natuurlijk wat meer privacy wil. In het midden van de kamer vind je genoeg opbergruimte, een slimme home office en een fijne zithoek. De zithoek is heel handig, omdat die op verschillende manieren te gebruiken is. Zo kan je in het zitmeubel rustig even chillen op je tablet, terwijl je het zitmeubel ook als stoel kan gebruiken voor de werkplek/tafel.

Planten in huis zijn niet alleen heel stijlvol, maar ze zijn ook nog eens heel nuttig en goed voor je gezondheid. Niet gek dus dat de architecten ervoor kozen het interieur een groene boost te geven. En doordat de planten als een verticale tuin aan de muur hangen, nemen ze weinig ruimte in. Handig toch?

Het overdekte zitmeubel is een slimme manier om voor geborgenheid in het interieur te zorgen. Doordat de zijkanten open zijn, wordt het zicht in de kleine ruimte niet belemmerd. En dat is belangrijk, want zo blijft het ruimtelijke gevoel behouden. Maar doordat je een soort dakje boven je hoofd hebt, is het zitmeubel een perfecte plek om je even terug te trekken!

Oke, we weten niet of je vrolijk wordt van zo’n open badkamer, maar het ziet er wel gaaf uit. De wc is netjes verstopt in een hoekje, zodat je toch nog een klein beetje privacy hebt. Het is natuurlijk ook niet gemakkelijk om een kleine badkamer zo in te richten dat het én mooi én functioneel is. Maar met een paar goede tips kom je al een heel eind.

Bekijk hier nog tips voor het inrichten van een kleine ruimte

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Dit slimme design is perfect voor een kleine ruimte
Sluiten