Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 14 sep 2020

Leuk: zo kun je op een creatieve manier je sleutels ophangen in huis

Raak jij ook altijd je sleutels kwijt nét wanneer je haastig uit huis moet? En zijn de standaard sleutelkastjes niets voor jou? Dan is het nu tijd om je sleutels een plekje te geven op een creatieve manier. Zo weet je altijd waar ze liggen en hoef je je niet meer rot te gaan zoeken.

Zo kun je je sleutels ophangen op een creatieve manier

Gebruik een fotolijstje

Heb je een leuk fotolijstje op het oog? Dan kun je die ook prima gebruiken om je sleutels aan op te hangen. Je kunt dit helemaal zelf doen en je bent ook nog eens zo klaar. Het werkt zo: kies een fotolijst naar keuze (iets wat in je interieur past), koop haakjes in de vorm van een schroef en pak er een schroevendraaier bij.

Haal eventueel het glas uit het fotolijstje. Bedenk hoeveel haakjes je wilt plaatsen en teken stippen om het extra goed te doen. Maak vervolgens gaten van de stippen en draai de haakjes met behulp van de schroevendraaier in het fotolijstje. Hang er als laatste je sleutels in en dat was het! Je hebt het echt zo gepiept.

Tip: om het echt karakter te geven kun je ervoor kiezen om een witte fotolijst te kopen en het zelf te beschilderen. Zo is het echt iets van jou én heb je ook nog eens een leuke middag gehad.

Lees ook: Hack: op deze handige manier hangt je fotolijst altijd waterpas aan de muur

Simpel, maar leuke magneetlijst

Wat je ook kunt doen is een magneetlijst gebruiken. Sleutels zijn vaak van metaal of hebben een metalen hanger, waardoor ze goed zullen blijven hangen aan een magneetlijst. Je hebt ze in alle formaten en verschillende kleuren. Kies er een die jij vindt passen in jouw hal en hang je sleutels op zodat je ze niet meer kwijtraakt.

Gebruik een houten plank eens creatief

Je kunt er alle kanten mee op. Je kunt ervoor kiezen om een standaard plank op te hangen, maar het is nog leuker om er zelf een draai aan te geven. Je hebt hiervoor twee stukken hout nodig. Het ene stuk moet iets breder zijn dan de ander (ongeveer drie cm). Verder heb je een aantal houten pluggen, houtlijm, een zaag, wat schuurpapier nodig en je bent good to go.

Zaag de plank in twee stukken (ligt aan hoe lang jij wilt dat ‘ie wordt). Gebruik het brede stuk als achterkant en de ander als plank. Gebruik houtlijm om de twee stukken aan elkaar te plakken in een L-vorm. Markeer waar je de pluggen wilt hebben en plak deze vast aan de achterkant. Bevestig je creatie op een handig plekje in de gang en klaar ben je.

De plank kun je helemaal stylen naar jouw smaak. Je kunt ‘m bijvoorbeeld opleuken door er een kleine plant op te zetten. Tip: plaats een kleine spiegel net boven de plank met sleutels. Zo kun je altijd nog een laatste check doen voor je de deur uitstapt.

Meer hacks voor in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GirlsceneBurkatron

Reageer op artikel:
Leuk: zo kun je op een creatieve manier je sleutels ophangen in huis
Sluiten