Slapen op de vide: de mooiste slaapkamers met een open gevoel

Slapen op de vide: de mooiste slaapkamers met een open gevoel

Een vide in huis hebben is te gek. Dit is simpel gezegd een halfopen tussenverdieping. Het is een ideaal plekje om een slaapkamer te creëren. Slapen op de vide, hoe leuk is dat? Het zorgt voor openheid en avontuur.

Een vide is een multifunctionele ruimte. Alles kan en mag! Je kunt er bijvoorbeeld ook een behaaglijk plekje van maken. Kijk hier maar even.

In deze kamer is een kleine open ruimte gecreëerd om te kunnen slapen. In dit huis is het zonde om een extra verdieping te maken. Dankzij de vide blijft het witte puntdak ‘open’ en dat is prachtig.

Fantastic Frank

Dit eenkamerappartement in Stockholm is slechts 18 vierkante meter groot, maar door de inrichting ziet het er niet krap uit. De slaapkamer is namelijk heel slim op de mezzanine boven de keuken gemaakt. Slapen op de vide is heel handig bij gebrek aan ruimte!

Showhome

Dit was vroeger een hooischuur, maar nu is het een fijn woonplekje. In een kleine, maar hoge ruimte als deze is een vide heel handig. Het ziet er knus uit hé? Het interieur is vrij wit, maar met de bruine kleuren straalt het warmte uit. Gelukkig zit er een klein raampje op het schuine dak, zodat er nog wel licht de slaapkamer in komt.

Homezin
Ikea

Je kunt de hoogte van de vide natuurlijk zelf bepalen, maar als je last van hoogtevrees heb moet je hier zeker niet gaan slapen! Het is wel leuk dat je iedereen nauwlettend in de gaten kunt houden vanuit je open eigen plekje.

Hier slaap je op een wel heel romantisch plekje boven de keuken. Bijna net zo romantisch als de bedstee. Het plafond is wel vrij laag, dus pas maar op dat je je hoofd niet stoot.

Nordicn

Een slaapkamer boven je inloopkast is een hele goede oplossing voor als je niet veel ruimte hebt. Super slim! Zie je dat raampje boven? Via de vide kun je zo de woonkamer inkijken. Heb jij ook een inloopkast en wil je hem stylish inrichten? Check dit dan even.

Meer inspiratie

Wil jij je slaapkamer opnieuw inrichten, maar heb je totaal geen idee hoe en wat? Wij hebben een rijtje van slaapkamerideeën onder elkaar gezet.