Een nachtje slapen op de Chinese muur? Dat ziet er z贸 uit

Overnachten op de Chinese Muur. Hoe gaaf zou dat zijn? Heel even was dat een mogelijkheid (voordat de stekker uit de actie getrokken werd, helaas). Airbnb stelde namelijk een ruimte op de Chinese Muur via een winactie beschikbaar voor het publiek. En leuk dat het eruit zag!

Helaas is de winactie inmiddels offline gehaald en kan niemand meer slapen in de Chinese Muur. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Night At The Great Wall

Het leuke van reizen is dat je terecht komt op de meest bijzondere plekjes. Ook China heeft zo haar parels. E茅n parel is de Chinese Muur. Ook al is het ook een super toeristische attractie, het heeft toch een lange geschiedenis en is daardoor niet minder bijzonder. Dat dacht Airbnb ook, want hoe vet zou het zijn als je daar kon overnachten!

Night At The Great Wall zou het gaan heten. Airbnb werkte samen met experts om met deze actie mensen te leren over de geschiedenis en het erfgoed van de Chinese Muur. Ze wilden hiermee de aandacht vestigen op het feit dat we de Muur moeten beschermen en de geschiedenis moeten bewaken en bewaren.

What if you could spend a night at one of the greatest architectural feats in human history? 鉅鉅鉅鉅鉅鉅鉅 The Great Wall, now on Airbnb. Watch the sun rise and set from your custom bedroom in a watchtower on this world wonder. 鉅鉅鉅鉅鉅鉅鉅 For your chance to win a #NightAt the Great Wall, tap the link in our bio.

A post shared by Airbnb (@airbnb) on

Chinese Muur is nog nooit zo stijlvol geweest

De ruimte was natuurlijk gestyled en klaargemaakt voor eventuele gasten. En hoe! De omgeving doet ook veel voor het beeld. Alleen al die stenen muren die je overal ziet terugkomen geeft het meteen een warm en knus gevoel. De meeste spullen zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout wat goed past bij de sfeer van de ruimte. Ook de kleuren die zijn gebruikt zijn neutraal; grijs, bruin en beige. De belichting is ook vrij natuurlijk gehouden door middel van veel kaarsen en hier en daar een zachte lamp.

Bekijk hier hoe slapen op de Chinese Muur er uitziet:

Enter for your chance to win a #NightAt The Great Wall

A post shared by Airbnb (@airbnb) on

Slapen doe je in een hemelbed en, jawel, je slaapt ook onder de hemel. Hopelijk is het dan ‘s nachts niet al te koud, maar h茅, wel een gaaf uitzicht! In de slaapkamer had je ongeveer een 360 graden uitzicht.

#hypeAF: @airbnb has announced that it will host four lucky winners to spend the night on the Great Wall of China. The custom designed home includes a one-of-a-kind bedroom with a 360-degree view of the surrounding area. The 鈥淣ight at the Great Wall鈥 contest is currently taking entries until August 11 on the Airbnb website.

A post shared by HYPEBEAST (@hypebeast) on

Bijzondere overnachtingsplekken

Als je op zoek was naar een excuus om een reis naar China te maken was dit toch echt de hint! Alleen jammer dat het overnachten op de Muur zelf niet doorgaat. Ach, er zijn nog genoeg andere bijzondere plekken om te overnachten!

Nog meer meer bijzondere plekken waar je kan overnachten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken 茅cht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een nachtje slapen op de Chinese muur? Dat ziet er z贸 uit
Sluiten