Emma Bering
Emma Bering Wooninspiratie 9 augustus 2018

Een nachtje slapen op de Chinese muur? Dat ziet er zó uit

Overnachten op de Chinese Muur. Hoe gaaf zou dat zijn? Heel even was dat een mogelijkheid (voordat de stekker uit de actie getrokken werd, helaas). Airbnb stelde namelijk een ruimte op de Chinese Muur via een winactie beschikbaar voor het publiek. En leuk dat het eruit zag!

Helaas is de winactie inmiddels offline gehaald en kan niemand meer slapen in de Chinese Muur. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Night At The Great Wall

Het leuke van reizen is dat je terecht komt op de meest bijzondere plekjes. Ook China heeft zo haar parels. Eén parel is de Chinese Muur. Ook al is het ook een super toeristische attractie, het heeft toch een lange geschiedenis en is daardoor niet minder bijzonder. Dat dacht Airbnb ook, want hoe vet zou het zijn als je daar kon overnachten!

Night At The Great Wall zou het gaan heten. Airbnb werkte samen met experts om met deze actie mensen te leren over de geschiedenis en het erfgoed van de Chinese Muur. Ze wilden hiermee de aandacht vestigen op het feit dat we de Muur moeten beschermen en de geschiedenis moeten bewaken en bewaren.

Chinese Muur is nog nooit zo stijlvol geweest

De ruimte was natuurlijk gestyled en klaargemaakt voor eventuele gasten. En hoe! De omgeving doet ook veel voor het beeld. Alleen al die stenen muren die je overal ziet terugkomen geeft het meteen een warm en knus gevoel. De meeste spullen zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout wat goed past bij de sfeer van de ruimte. Ook de kleuren die zijn gebruikt zijn neutraal; grijs, bruin en beige. De belichting is ook vrij natuurlijk gehouden door middel van veel kaarsen en hier en daar een zachte lamp.

Bekijk hier hoe slapen op de Chinese Muur er uitziet:

Slapen doe je in een hemelbed en, jawel, je slaapt ook onder de hemel. Hopelijk is het dan ‘s nachts niet al te koud, maar hé, wel een gaaf uitzicht! In de slaapkamer had je ongeveer een 360 graden uitzicht.

Bijzondere overnachtingsplekken

Als je op zoek was naar een excuus om een reis naar China te maken was dit toch echt de hint! Alleen jammer dat het overnachten op de Muur zelf niet doorgaat. Ach, er zijn nog genoeg andere bijzondere plekken om te overnachten!

Nog meer meer bijzondere plekken waar je kan overnachten?

Reageer op artikel:
Een nachtje slapen op de Chinese muur? Dat ziet er zó uit
Sluiten