Hotel 9 jan 2015 Renée Leeuw

Slapen onder het vriespunt: durf jij het aan?

Zoek je nog een bijzondere vakantiebestemming of wil je iemand verrassen met een weekendje weg? Dan hebben wij wel een suggestie waarmee je iemand gegarandeerd mee overvalt. Want wat dacht je van een nachtje onder nul in het ICEHOTEL?

Elk jaar worden in het Zweedse Jukkasjärvi duizenden liters water, ijs en sneeuw verzameld om een heus designhotel van ijs te maken. Nu horen we je al zeggen: “maar dat smelt toch?” Ja, dat klopt en daarom is het ook een seizoensgebonden accommodatie, die alleen in de winter overeind staat.

solidflow_4-1140x760
songoflotus_5-1140x817
roomed-icehotel

Deze winter is alweer de 25e editie van het ICEHOTEL en ook dit jaar zijn verschillende kunstenaars bijeengeroepen om van het ijs ware kunst-suites te maken. De Nederlandse Wouter Biegelaar is een van de kunstenaars, die een bijdrage leverde aan de ICEBAR in het hotel (zie hierboven), maar ook de Art Suite met het thema Spring is ontworpen door twee Nederlandse kunstenaars. Bekijk alle kamers en prijzen hier.

narcissus_13-1140x796
Mindthegap_2-1140x729

Zeggen ze niet altijd dat je het beste slaapt in een koude omgeving? Met een temperatuur van -5 graden celsius moet dat wel goed komen in deze ijskamers, toch?

Froztyflower_1

Dit is overigens niet het eerste gekke hotel dat we tegenkomen. Wat dacht je van overnachten in een gevangenis of een enorm zandkasteel? Bekijk meer rare hotels hier.

75-Rø_Wolfgang-Lüchow_Sebastian-Scheller_Anja-Kilian_Photo-Paulina-Holmgren-1140x761

Wij zijn benieuwd.. zou jij een overnachting in een van de ijskoude suites aandurven?

www.icehotel.com

Reageer op artikel:
Slapen onder het vriespunt: durf jij het aan?
Sluiten