Slapen als een zeemeermin? Dit schelphuis is te huur via Airbnb!

‘Diep in de zee, diep in de zee..’ Bij het zien van deze schelp kunnen we ons goed voorstellen dat het voelt alsof je in de film ‘De kleine Zeemeermin’ bent beland. Maar niets is minder waar, dit schelpvormige onderkomen is namelijk een bestaand huis in Mexico. En wat misschien nog wel leuker is: je kunt het huren via Airbnb!

Het schelpvormige huis heeft een niet zo originele, maar wel erg toepasselijke naam, namelijk ‘The Seashell House’. En hoewel de schelp letterlijk op steenworp afstand van de helderblauwe zee ligt, heeft het huis zelfs een eigen zwembad. Je hoort ons niet klagen!

Het schelphuis is een ontwerp van architect Eduardo Ocampo. In 1994 verhuisde hij naar Isla Mujeres, een eiland in de Caribische Zee voor de kust van Mexico. Daar kocht hij een groot stuk land en bouwde een huis voor zichzelf en zijn vrouw. Aangezien zijn broer, bekende kunstenaar Octavio Ocampo, regelmatig langs kwam, wilde Eduardo een vakantiehuis voor hem ontwerpen op het lege stuk land naast zijn eigen huis. Dat kon uiteraard geen standaard huis worden, met zo’n kunstzinnige bloedverwant!

Ook binnen is aan alle details gedacht. Van de vormen van het huis tot de meubels, en uiteraard zie je heel veel schelpen door het hele huis heen. Dit is misschien ietwat overdreven, maar wil je wel een aantal tropische elementen in huis? Laat je inspireren door de kleurrijke accessoires uit dit artikel.

Zelf hier overnachten?

Zo’n pareltje mag natuurlijk niet ongedeeld blijven en daarom verhuurt een vriendin van de eigenaren het huis via Airbnb. De schelp staat naast de woning van de architect en zijn vrouw op een rustig deel van het eiland. Lijkt het je wel wat om hier te slapen? Het vakantiehuis is beschikbaar voor vier personen en kost €239,- per nacht.

Meer bijzondere huizen zien die je kunt huren? Dit vind je misschien ook wel wat:

www.airbnb.com

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Slapen als een zeemeermin? Dit schelphuis is te huur via Airbnb!
Sluiten