Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 19 mei 2015

Slag in je wiel? Lekke band? Maak van je kapotte fietsonderdelen een lamp

De gemiddelde Nederlander heeft meer dan één fiets in de schuur staan en fietst dagelijks zo’n 2,5 kilometer per dag. Wat dat betreft kun je wel zeggen dat wij Hollanders super healthy zijn, bravo! De keerzijde van ons fietsleven is echter dat we dikwijls te laat komen door een lekke band, slag in het wiel of gestolen fietsonderdelen. En dan mag je nog van geluk spreken, want het gebeurt ons ook regelmatig dat het hele stalen ros zomaar foetsie is!

Zo is mij weleens overkomen dat ik op klaarlichte dag alleen nog het wiel en kettingslot van mijn fiets aantrof. Blijkbaar waren dat voor de dief geen waardevolle fietsonderdelen. Maar dat zag die dief dan toch even verkeerd..

De Berlijnse ontwerper Olli Meier bewijst dat kapotte fietsbanden en wielen wel degelijk van waarde zijn door er creatieve lampen van te maken. Net als de lampen van Lolo Palazzo, die kunstige kroonluchters van fietskettingen.

Zelf maken?
Het enige wat je nodig hebt, zijn twee versleten fietswielen, een aantal oude binnenbanden, schroeven, een stalen buis en twee peertjes. Op zijn website legt Olli Meier in een simpele DIY heel duidelijk uit hoe je zelf zo’n lamp van versleten fietsonderdelen kan maken.

Fietsonderdelen worden overigens wel vaker gebruikt in interieurs. Zo is één van de special rooms in het Volkshotel een echte fietskamer met onder andere een bakfiets als bed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.olli-meier.de

Reageer op artikel:
Slag in je wiel? Lekke band? Maak van je kapotte fietsonderdelen een lamp
Sluiten