Maud van Dijck
Maud van Dijck Slaapkamer 4 nov 2021

Good night! Dit zijn de vier slaapkamertrends van dit najaar

Swiss Sense heeft hun trendwatcher Kristel de Jong dit najaar aan het werk gezet. En dankzij haar weten wij ook de trends voor de moderne slaapkamers deze herfst. Ze heeft namelijk vier slaapkamertrends van 2021 gespot die nogal wat vari毛ren, al hebben ze allemaal 茅茅n ding gemeen: warme tinten. Ga je met ons mee de slaapkamer in?

Met herfst begint het buiten koud te worden waardoor de warmte binnen nog belangrijker wordt. Warme tinten in je huis benadrukken dit nog meer en laten je het ook voelen.

4 slaapkamertrends van najaar 2021

swiss sense japandi
Bron: Swiss Sense

1. Japandi

Voor wie ‘s avonds na een lange werkdag weg wil vluchten uit de drukte is Japandi de interieurstijl waar je voor wilt gaan. In een minimalistisch slaapkamer kan je helemaal zen en gerust naar bed gaan. Regelmatig je kamer opruimen is dan ook belangrijke must in deze stijl.

Mocht je hier dus moeite mee hebben, dan wil je misschien nog even erover nadenken of een van de andere slaapkamertrends van 2021 niet meer iets voor je is of toch even Japanse opruimgoeroe Marie Kondo raadplegen.

Hoe combineren de kenmerken van de Japanse en Scandinavische stijl zich? “De frisse en koele wittinten uit de Nordics worden vervangen door warme cr猫me, zand- en bruintinten, maar de zwarte accenten blijven.,” zegt Kristel.

Slaapkamertrends 2021 eclectic glow
Bron: Swiss Sense

2. Eclectic Autumn

Voor de mensen die van bontere interieurstijlen houden zoals bohemian is Eclectic Autumn d茅 slaapkamertrend van 2021 met zijn diepere tinten een goede keuze deze herfst. Deze stijl is de artistieke van de vier met zijn afwisselende patronen en creatieve elementen.

5 opvallende trendkleuren waar je een statement mee maakt in huis

Het kleurenpalet van Eclectic Autumn wordt door Swiss Sense omschreven als “van diep warmrood tot aards, maar ook bosbes, aubergine of caramel passen perfect. Een roodroze zonsondergang beschrijft het gevoel dat dit kleurenpalet bij je opwekt het best.” En volgens Kristel heeft een kamer in deze stijl een retrogevoel.

garden of edens slaapkamertrends 2021
Bron: Swiss Sense

3. Gardens of Eden

Maak een rustgevende wandeling door je slaapkamer met een botanisch thema. Niet alleen botanische prints, maar ook dierenprints kan je in de Gardens of Eden vinden. En natuurlijk kan de kleur groen niet ontbreken.

Onze favoriete botanische posters (voor groenliefhebbers z贸nder groene vingers)

Bij deze stijl moeten er eigenlijk echte planten in de slaapkamer staan en kom je bij de bedlinnen en kussens uit bij groene en rode tinten met florale printjes.

winterglow swiss sense
Bron: Swiss Sense

4. Winterglow

Cre毛er een warme wintergloed in je slaapkamer met deze slaapkamertrend, want in 2021 wil je de serene wintersfeer al in de herfst voelen. Deze zachte sfeer krijg je in je slaapkamer door voornamelijk grijstinten met gele of gouden accenten te combineren.

Maar voor wie is deze trend weggelegd? Volgens Kristel is het voor ieder die van lichte sferen en ook lichtinval in de slaapkamer houdt. Deze dingen worden in Winterglow namelijk benadrukt.

swiss sense slaapkamer trends 2021
Bron: Swiss Sense

Het dekbedovertrek hierboven is ideaal en daar zal Kristel het mee eens zijn: “Natuurlijke motieven in combinatie met effen kleuren passen hier het best bij. Ook dierenprints en grafische elementen kunnen, maar voeg zeker hier en daar een geel of goud accent toe om het geheel kleur te geven.”

Binnenkijken: you’re invited bij Klaas, in zijn stijlvolle urban boho interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Good night! Dit zijn de vier slaapkamertrends van dit najaar
Sluiten