Slaapkamertrends die we in 2020 toch liever niét meer zien

Het krijgen van genoeg slaap is ontzettend belangrijk en een gezellige fijne slaapkamer kan hier zeker aan bijdragen. Echter zijn er een aantal slaapkamertrends die niet meer zo gezellig en hip zijn, maar waar wel hele goede alternatieven voor zijn.

Uiteindelijk moet je natuurlijk lekker doen wat je zelf mooi vindt. Maar wie weet geeft dit wel inspiratie voor wat nodige verandering in jouw slaapkamer.

Deze slaapkamertrends zien we liever niet meer

1. Schattige tekstjes

De typische Xenos bordjes met romantische teksten zoals ‘home is where the heart is‘ of kussenslopen met ‘Mr. Right‘ en ‘Mrs. Always Right‘. Je kent ze wel. Schattig, maar erg typisch en weinig origineel. Voor de slaapkamer kun je veel beter gaan voor een leuke foto of kunst aan de muur, daar geniet je langer van.

2. Veel technologie

Vroeger was een tv op de slaapkamer een luxe en nu is het nog steeds wel heel prettig voor een luie zondagochtend. Maar tegenwoordig kijken we de hele dag naar schermpjes, dus de slaapkamer is dé plek om daar een beetje afstand van te doen. Maak van je slaapkamer gewoon een lekker knusse plek met dekentjes, kussentjes en een goed boek.

3. Alles in één bedden

Natuurlijk is het handiger en goedkoper om dekbedden en kussenslopen in een pakket te kopen. Maar het staat leuk, uniek en stylisch wanneer je de aankleding van je bed een beetje zelf bij elkaar raapt. Toffe kussenslopen en dekbedovertrekken die niet uit hetzelfde pakket komen, maar wel bij elkaar en de rest van de kamer passen.

4. Teveel wit

Een beetje wit is nooit verkeerd, want dat staat al snel schoon, minimalistisch en past overal bij. Maar door teveel wit ziet een slaapkamer er al snel uit alsof je in het ziekenhuis bed. Niet echt de vibe die je wil hebben.

Een slaapkamer moet juist gezellig en fijn zijn. Dus speel lekker met kleur in de slaapkamer. Schaf vrolijke kussens en dekens aan of geef de muur een blitse kleur.

5. Industriële elementen

Een lange tijd waren bakstenen muren en tegelvloeren hip in de slaapkamer, maar daar zitten nu nog weinig mensen op te wachten. Industriële kenmerken staan nog steeds stoer, maar zorgen al snel voor een kille sfeer in de slaapkamer.

In de slaapkamer hebben we liever comfort en gezelligheid. Bewaar die industriële kenmerken voor een andere ruimte in huis.

Ideeën voor een gezellige slaapkamer:

Reageer op artikel:
Slaapkamertrends die we in 2020 toch liever niét meer zien
Sluiten