Een slaapkamer ín de woonkamer: dit huis bewijst dat het heel classy kan

Een huis met een woonkamer, badkamer en keuken klinkt als een huis met te weinig ruimte. Maar niets is minder waar, want een slaapkamer ín de woonkamer kan heel goed. Dit huis is het levende bewijs van een goed portie inrichtingsgevoel.

Een huis waarbij je bed in de woonkamer staat, klinkt bij mij al snel als een rommelig gebeuren in de oren. Maar na het zien van dit huis kom ik daar graag op terug. Op deze manier zou ik prima overweg kunnen met wat ruimtegebrek!

Slaapkamer in woonkamer

Alles wat je nodig hebt, is een mooie en chique gordijn dat de twee ruimtes van elkaar scheidt. Het staat niet alleen heel classy, het werkt ook nog ‘s goed om het echt donker te maken in de slaapruimte.

Door het bed om een verhoging te plaatsen, is er als de gordijnen open zijn ook nog een hoogteverschil tussen de ‘slaapruimte’ en woonruimte. Optisch zorgt dit er ook voor dat de slaapplek een meer apart deel is van de kamer. En die extra opbergruimte is ook zeker niet vervelend.

En hoe minimalistisch de slaapplek is, zo knus is de woonkamer. Door de planten, de knusse bank, houten vloer en het Perzische tapijt voelt het geheel gezellig aan. De duidelijke scheiding in stijlen split de ruimtes ook goed van elkaar.

Zwart-witte keuken

Door naar de keuken die niet perse in lijn staat met de woonkamer, maar daardoor niet minder mooi is. Een klassiek geheel met witte kastjes en een zwart aanrechtblad zorgt dat de keuken groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Ook fijn: de eettafel middenin de ruimte (en voor de kritische kijker: ik krijg ineens spontaan trek in cinnamon buns…).

Badkamer & inloopkast

Het huis mag dan wel klein zijn, er is wel ruimte voor een inloopkast. En dat vind ik – als vrouw zijnde – toch wel een leuk idee. Naast de inloopkast vind je de badkamer die geheel in de stijl van de keuken zijn werk doet. Klassiek zwart wit, niks meer aan doen.

Bron: Alvhem.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een slaapkamer ín de woonkamer: dit huis bewijst dat het heel classy kan
Sluiten