Redactie
Redactie Slaapkamer 23 jul 2021

Trends! Dit zijn de slaapkamertrends van deze zomer en wij zijn er dol op

De warme zomernachten zijn er weer. Heel lekker voor fijn tot in de late uurtjes buiten te zitten, maar dan wil je misschien niet zo snel terug naar die hete slaapkamer. Om je slaapkamer toch iets aantrekkelijker te maken (vergeet niet een raampje open te zetten), hebben wij ervoor gezorgd dat je niet langer over de slaapkamer trends voor deze zomer hoeft te dromen.

Voor echte summer vibes, het hele jaar door.

De zomertrends van 2021 voor jouw slaapkamer

Blauw, blauw, en nog meer blauwe tinten

Blauw is dit jaar populair en zal het gedurende hartje zomer blijven met de koelte die de kleur uitstraalt. Kijk maar naar het zonnige Griekenland, daar is het nooit uit de mode.

Deze trend beperkt zich dan ook niet tot de slaapkamer en het is gemakkelijk om het blauw door je hele huis te laten vloeien. Door middel van woonaccessoires, van vloerkleden tot vazen tot zelfs bedlinnen, kun je blauw in alle tinten laten vloeien. Dan voelt het net alsof ook jij aan het strand woont.

Het lichte interieur van Shaniska en Michael is geïnspireerd op zon en zee

Fleur op met een bloemetjesprint

Ga voor een rustiger bloemendesign als dekbedovertrek en bewaar de drukke designs voor de lente. Het is natuurlijk wel leuk als er wat elementen in zitten die tussen het design uit springen, maar let op dat het niet een te groot feest wordt.

Voor rest van de slaapkamer kun je dan ook beter een neutraler design kiezen. In een modernere slaapkamer bloeit een bloemenbehang helemaal op. Of je kan je bed er als een klein bloemenveld uit laten zien.

Natuurlijk mogen de planten niet missen

Met groen kan je slaapkamer lekker fris voor de dag komen. Voor iemand wiens vingers niet zo groen zijn, bestaan de vetplanten. Deze planten hebben weinig water nodig, dus je kunt ze beter een keer vergeten dan dat je ze te vaak water geeft. Ze hebben wel flink wat daglicht nodig (hier lees je meer over de verzorging van vetplanten), maar gelukkig komt een groener interieur in een lichte kamer helemaal tot zijn recht.

Wil je nog meer die natural look in je kamer teweegbrengen, plaats dan wat accessoires of meubilair van de volgende ruwe materialen:

  • Bamboe
  • Hout
  • Juten
  • Riet
  • Rotan

Met zo’n frisse, nieuwe slaapkamer zullen jouw ochtenden (zelfs als je een nachtuil bent) spontaan een stukje levendiger aanvoelen.

Hoe word ik een ochtendmens? 6 gewoontes om onder de knie te krijgen

Een opgeruimde kamer meer dan ooit

Maak je kamer meer minimalistisch door simpelweg eens flink op te ruimen. Minder is meer geldt nog meer deze zomer als minimalistische en Scandinavische interieurstijlen tot in de slaapkamers hun ronde doen. Soms kan het lastiger zijn om een beslissing te nemen iets weg te doen dan een nieuwe accessoire te vinden.

Ben je in een echte opruimbui? Neem dan ook meteen je kledingkast mee aan de hand van de onderstaande tips.

Dit weekend je kledingkast opruimen? Deze items kan je sowieso wegdoen

pinterest slaapkamer zomer trends
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Trends! Dit zijn de slaapkamertrends van deze zomer en wij zijn er dol op
Sluiten