Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 23 mrt 2022

Een geschilderd hoofdbord is helemaal hip en we delen 8 toffe voorbeelden

Ben je op zoek naar een makkelijke en goedkope manier om je slaapkamer up te spicen? Ga dan aan de slag met verf en schilder een hoofdbord rondom je bed. Je bent in een middagje klaar, en het resultaat is spectaculair.

Een hele muur verven, dat trucje kennen we wel. Maar soms wil je nét iets meer, en dan kan je veel inspiratie halen uit de onderstaande afbeeldingen. Ready, set, paint.

Zelf een hoofdbord schilderen

Het vierkant/de rechte lijn

De meest voor de hand liggende keuze is waarschijnlijk het vierkant. Je kunt deze over de hele muur doortrekken, maar uiteraard ook alleen om je bed heen schilderen.

De (halve) cirkel

Vorig jaar kwamen de halve cirkel als hoofdbord in de slaapkamer ineens overal tegen, en we moeten eerlijk zeggen dat we vanaf het eerste moment verkocht waren. Een cirkel is tijdloos, staat chique en is nét wat speelser dan een vierkant of rechte lijn. Op deze afbeelding zie je de beste werkwijze.

De regenboog

Bij deze categorie spelen we een klein beetje vals. Een regenboog is natuurlijk ook een halve cirkel, dus dit voorbeeld had prima bij de bovenstaande categorie gepast. Maar toch vonden we dit zo’n leuk idee dat ‘ie een eigen kopje verdient.

Met een regenboog kan je alle kanten op. Ga voor felle kleuren in de kinderkamer, of kies juist voor aardse tonen voor jouw eigen bohemian slaapkamer. Al eerder schreven we deze regenboog-hoofdbord DIY en die komt nu hartstikke goed van pas.

Met deze hoofdborden wordt jouw saaie bed echt een eyecatcher

Pilaren

Een andere manier om meer sfeer in je slaapkamer toe te voegen, is met pilaren als hoofdbord. We hebben het natuurlijk over geschilderde pilaren, maar dat mag de pret niet drukken. Ook met deze vorm kan je alle kanten op. Maak de pilaren even hoog, of laat de hoogte juist verspringen voor een speels effect. Ga voor één kleur, of alle kleuren van de regenboog. It’s up to you.

Biomorfe vormen

Een tijdje geleden schreven we over de trendvorm van 2020, weet je nog? Spoiler: het was niet echt een vorm, maar een biomorfe vorm. Denk aan Barbapapa: het zijn abstracte vormen, bevatten veel rondingen en voegen ongetwijfeld veel karakter toe in huis.

Deze ‘vorm’ kan je ook heel goed aan je interieur toevoegen, en dan bedoelen we in dit geval natuurlijk voornamelijk als een geschilderd hoofdbord boven je bed. Het fijne aan deze vorm is dat er geen goed of fout is. Het hoeft allemaal niet zo precies, en dat vinden we eigenlijk hartstikke lekker.

IKEA hack: dit stijlvolle boho hoofdbord van webbing maak je gemakkelijk zelf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een geschilderd hoofdbord is helemaal hip en we delen 8 toffe voorbeelden
Sluiten