Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 14 nov 2018

Je slaapkamer stylen als een pro (tips van een interieur expert)

We slapen er, we knuffelen er en soms is het zelfs een werkkamer: we brengen elke dag behoorlijk wat tijd door in de slaapkamer. Grote kans dat je daarom de slaapkamer ook goed wilt stylen. Maar hoe style je je slaapkamer nou als een pro? Wij helpen je een handje op weg. 

Wakker worden in een mooie kamer is wat ons betreft een goed begin van de dag. Een fijne slaapkamer is essentieel en dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw slaapkamer omtoveren tot een ware droomkamer. Deze tips van Aorta helpen daarbij.

Kies een subtiele kleur

Voor een rustgevende kamer kun je het best kiezen voor een neutraal kleurenpalet. Deze zijn makkelijk te combineren en geven je kamer een relaxte sfeer. Wit en crème worden vaak gebruikt voor een neutrale look, maar er is zovéél meer mogelijk.

Denk bijvoorbeeld aan de kleuren nootmuskaat en poederroze, maar ook aan donkere tinten zoals chocolade, grijsblauw en houtskool. Ben je dol op felle kleuren? Verwerk die dan vooral in je interieur. Deze komen veel meer tot hun recht in combinatie met een neutraal kleurenpalet.

Houd het simpel

Eenvoud is the key voor het creëren van de perfecte slaapkamer. Het maakt niet uit of je een moderne, rustieke of traditionele stijl wilt. Het is belangrijk dat de kamer waarin je rust ook daadwerkelijk rust uitstraalt. In een rommelige, drukke kamer is het gewoon een stuk lastiger om te ontspannen.

Probeer minimaal 90 cm vrij te houden tussen het bed en de grote meubels van je slaapkamer. En minste 60 cm tussen het bed en kleine meubelstukken zoals bijzettafels. Less is vaak more in de slaapkamer. Het belangrijkste, en meest voor de hand liggend zijn een bed, een kledingkast en een nachtkastje. Ook wat accessoires betreft kun je het best voor minder kiezen. Op die manier komen ze veel beter uit en behoud je rust in de slaapkamer.

Opgeruimd staat netjes

Voor een nette en overzichtelijke slaapkamer is het belangrijk dat je spullen netjes opgeborgen zijn. Nachtkastje met laden of deuren zijn erg handig of wat denk je van een lief gesloten zitbankje? Heb je veel spullen, bewaar het dan bijvoorbeeld in lades onder het bed.

Maak gebruik van licht

Fijn licht is perfect voor het creëren van je droomslaapkamer. Behalve de lamp die hangt aan het plafond zijn er nog veel meer opties. Houd je bijvoorbeeld van lezen? Dan mag een klein nachtlamp naast je bed niet ontbreken. Ook een staande lamp miststaat niet in je slaapkamer. Plaats deze bijvoorbeeld in de hoek om meer ruimte te creëren.

Meer handige tips voor slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je slaapkamer stylen als een pro (tips van een interieur expert)
Sluiten