Frederique Rekers
Frederique Rekers Slaapkamer 20 jul 2021

Zo style je jouw slaapkamer als een interieurstylist

Het creëren van een stijlvolle slaapkamer kan soms voelen als een uitdaging terwijl dit niet per se zo hoeft te zijn. Hier zijn namelijk een aantal tips voor en wij zullen ze aan jullie uitleggen. Zó style je jouw slaapkamer als een interieurstylist.

We verklappen het alvast: het gaat allemaal om je bed.

Jouw slaapkamer inrichten als interieurstylist

Als het gaat om het inrichten van je slaapkamer wil je eigenlijk meteen kijken naar je bed. Dit is namelijk het middelpunt van je kamer en als deze er goed uitziet ben je al een heel eind. We geven wat tips om jouw bed (en daarmee slaapkamer) er stijlvol uit te laten zien.

Beter slapen? 5 manieren om de slaapkamer donkerder te maken


1. Wees creatief

Neem geen genoegen met een volledige beddengoedset die bij elkaar past. Een goede bedstyling gaat om goed kunnen mixen. Wees niet bang om patronen, texturen en kleuren te mengen voor een fantastisch resultaat.

Beperk het kleurenpalet tot maximaal drie kleuren. Maak het af met een zacht deken aan het voeteneinde en je bed zal er meteen eens stuk professioneler uitzien.

2. Kies de juiste kussens in je slaapkamer

Je wilt strategisch zijn in het plaatsen van je kussens op je bed. Als je hoofdeinde hoog genoeg is kan je kussens op elkaar stapelen voor meer hoogte. Begin met de meest grote kussens en plaats deze tegen het hoofdeinde (of tegen je muur).

Met de grote kussens bedoelen we niet je slaapkussens, deze mogen onder de grote kussens (met print of leuke kleur) verstopt worden. Vervolgens kan je de kleinere kussens gaan toevoegen.

Elk goed bed wordt afgewerkt met sierkussens. Een klein decoratief kussen is een must have om je bed een designer-look te geven. Even naar een woonwinkel voor een opvallend schattig kussentje dus.

3. Bedek je bed

Op je hoofdeinde na wil je de poten en andere gestoffeerde bedgedeeltes bedekken. Dit betekent dus dat jouw deken over je hele matras hoort te vallen. Dit klinkt misschien als een uitdaging maar dat is het niet.

Zorg er gewoon voor dat je jouw deken opmaakt en over je hele bed laat vallen (hier heb je wel een groot deken voor nodig). Zo zit het goed vast en zie het er erg netjes uit.

4. Kreukels = een no go voor de interieurstylist

Zeg voor eens en voor altijd nee tegen de gekreukte look. Niets ziet er slordiger uit dan een slaapkamer met gekreukte lakens. De manier waarop je jouw lakens op het bed legt is de sleutel tot een stijlvolle kamer.

Leg je laken met de print naar beneden op je bed en vouw de bovenkant terug. Zo zie je een decoratieve rand boven aan het bed en blijft de rest rustig.

5 top tips om jouw slaapkamer op je favoriete hotel te laten lijken

Interieurstylist
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Theeverygirl

Reageer op artikel:
Zo style je jouw slaapkamer als een interieurstylist
Sluiten