Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 4 jun 2019

Fijne nachtrust: 5 gezonde kamerplanten voor in de slaapkamer

De slaapkamer is een van de belangrijkste kamer in huis. Het is de kamer waar je tot rust komt en waar je slaapt. De perfecte plek voor een mooie plant of twee, of doe eens gek: drie of vier. Planten zijn wat ons betreft altijd een goed idee. Al helemaal in de slaapkamer, want planten brengen elke kamer tot leven en zijn bovendien gezond. Deze kamerplanten zijn perfect voor in jouw slaapkamer.

Kamerplanten in de slaapkamer hebben ontzettend veel voordelen. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, verminderen stress, ruiken fijn en hebben een positieve invloed op je hoofdpijn. Het perfecte cadeau voor plantenouders, maar ook gewoon om jezelf te verwennen.

Dit zijn de 5 beste, gezonde slaapkamer planten

Lavendel

Een lief lavendel plantje is niet alleen prachtig paars, maar ruikt ook erg fijn. Niet voor niets wordt de geur van lavendel gebruikt in zeep, parfums en in oliën. De geur van lavendel staat bekend om de rustgevende werking en helpt erg goed tegen slaaploosheid. De lavendel houdt van licht en heeft een kamer nodig met veel zonlicht. Geef de plant daarom een mooi plekje voor het raam. Je kunt ook een paar takken drogen en deze een mooie plek geven op je nachtkast.

Aloë vera

De aloë vera-plant mag eigenlijk niet ontbreken als slaapkamer plant. Het is niet alleen een fijne plant, maar kan zelfs als huidcrème worden gebruikt als je last hebt van eczeem en uitslag. In de avond zorgt de aloë vera voor extra zuurstof, en dat is goed voor je nachtrust. Ook verwijdert de plant chemische stoffen uit de lucht.

Zie je bruine vlekken op de plant? Dan is de lucht erg vervuild. De aloë vera-plant is verder geen moeilijke plant. Het is een vetplant en heeft daarom nauwelijks verzorging nodig. In de zomer geef je de plant alleen water als de aarde echt droog is en in de winter is eens in de maand meer dan genoeg.

Jasmijn

De exotische Jasmijn heeft een heerlijke geur die de luchtkwaliteit verbetert, maar dat is niet alles. Last van stress? Ruik aan de geurige Jasmijn en je voelt je gelijk een stuk rustiger en minder stressvol. En niet heel onbelangrijk: het is een prachtplant met lieve witte bloementjes.

The perfect bedroom does exist… Dream sweet under cascading botanical waterfalls. ?: @craigowilliams #plantlover #plantsofinstagram #plantstagram #plantsmakepeoplehappy #urbanjungle #houseplantclub #imaplanthoarder #plantsinfocus #botanicalpickmeup #greenery #plantcetera #thejoyofplants #botanical #sweetdreams #bedroomplants

2,821 Likes, 78 Comments – Thejoyofplants (@thejoyofplants) on Instagram: “The perfect bedroom does exist… Dream sweet under cascading botanical waterfalls. ?:…”

Hedera Helix

De Hederea Helix beter bekend als de Engelse klimop is een ware klassieker en stelt nooit teleur. De slaapkamer plant is makkelijk in leven te houden en doet het echt goed in bijna elke kamer. Als je last hebt van astma-klachten is dit de plant voor jou. Volgens NASA is dit de meest effectieve plant voor de luchtkwaliteit in huis.

Daarnaast kun je ook zonder groene vingers lang genieten van de Engelse klimop. Je kunt de plant een mooi hangplekje geven in de hoek of je laat de plant klimmen tegen je hemelbed. De Hederea Helix is in ieder geval een mooie plant die elk interieur opfleurt.

Sanseveria

De Sanseviera oogt erg luxe en is alleen daarom al een ware aanwinst voor je slaapkamer. Volgens sommige onderzoeken helpt de plant tegen hoofdpijn en ademhalingsproblemen. Fijne eigenschappen voor in je slaapkamer. De groen-gele variant is erg mooi, maar ook de geheel groen variant is een parel.

Ben je vergeten om de Sanseviera water te geven? Geen Paniek! De plant die oorspronkelijk uit Afrika komt, kan makkelijk zonder water. De kans is groter dat plant doodgaat, omdat je het teveel water geeft dan te weinig. In de zomer heeft de plant om de twee weken water nodig en in de winter om de zes weken.

Meer lezen over kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fijne nachtrust: 5 gezonde kamerplanten voor in de slaapkamer
Sluiten