Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 12 feb 2020

Dag 8: in 15 minuten de slaapkamer opruimen met de Clean Up Challenge

De slaapkamer lijkt een bron van rommel te zijn. Kleding die je ‘s avonds uittrekt, en vervolgens laat liggen. Je badjas slingert ergens op de grond, je vindt overal zakdoekjes (oeps) en er lijkt geen structuur te zijn in de slaapkamer… Herkenbaar? Dan doe je er goed aan om vanavond 15 minuten in te plannen en van de slaapkamer opruimen een prioriteit te maken.

Rommel in de slaapkamer, we herkennen het allemaal wel. Want wie heeft er geen welbekende kledingstoel in de slaapkamer staan? Je weet wel, die stoel die je ‘s avonds gebruikt voor vuile was – wat vervolgens nét iets langer op die stoel blijft liggen dan dat je eigenlijk zou willen.

Je slaapkamer opruimen in 15 minuten

De volgende challenge wordt het opruimen van de slaapkamer. Een periode van 15 minuten lijkt misschien kort, maar je zult ervan versteld staan hoe veel je eigenlijk kunt doen in zo’n korte periode als je er je volle aandacht aan geeft.

Aan de slag!

Om te beginnen met de challenge zet je een wekker van 15 minuten. Zodra je je wekker zet, heb je een kwartier de tijd om alle rommel in de slaapkamer bij elkaar te zoeken. Check onder je bed, je nachtkastjes, naast je bed, áchter je bed. Kortom: alle plekken waar eventueel rommel zou kunnen liggen.

Kleding gaat naar de wasmand (geen uitzonderingen!), papierwerk sorteer je via het SOS-systeem. Alles wat niet op de juiste plek ligt, leg je meteen op de juiste plek terug. Twijfel je? Leg die items in de doneer-doos of misschien-doos.

Zodra de wekker afgaat, mag je stoppen met opruimen. Het enige wat je nu nog even hoeft te doen, is de stoffige plekken afstoffen met een fijne microvezel doek. Binnen no time is jouw slaapkamer weer schoon en fris.

De vorige Clean Up Challenge artikelen gemist?

Heb je de eerste week van de Clean Up Challenge nog niet voltooid? Hier vind je alle artikelen van vorige week:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Freepik

Reageer op artikel:
Dag 8: in 15 minuten de slaapkamer opruimen met de Clean Up Challenge
Sluiten