Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 3 okt 2019

Met deze 20 minuten checklist ruim je gemakkelijk je slaapkamer op

Langzaam verlies je de grip op je slaapkamer. Vuile sokken belanden in de hoek van de kamer, die stapel met semi-schone was die nog niet in de was hoeft wordt ook steeds groter, en over die stoflaag op de kast hebben we het liever niet. Het is tijd om de slaapkamer op te ruimen. Wij leren je hoe je dat in een snelle 20 minuten doet.

Meer tijd hoeft je slaapkamer opruimen namelijk echt niet te kosten. Als je georganiseerd te werk gaat, valt het best mee. En het belangrijkste: laat je niet afleiden door de dingen die je opruimt. Ja, dat jaarboek van 2016 is érg leuk om nog een keer te bekijken, net als dat tijdschrift waar je al jaren niet meer in hebt gekeken. Maar dat is voor een andere keer.

Slaapkamer opruimen in 20 minuten: met deze checklist is het mogelijk

Om goed bij te houden of je ook écht maar 20 minuten bezig bent met het opruimen van de slaapkamer, raden we aan om een wekker te zetten. Maak er een spelletje van: binnen die 20 minuten moet je klaar zijn. Succes gegarandeerd, want wie houdt er nou niet van een leuke uitdaging?

15 minuten op zoek naar items die op de verkeerde plek liggen

Om te beginnen, ga je 15 minuten lang op zoek naar items die niet opgeruimd zijn (goh). Een opfrisser nodig? Pak de volgende dingen allemaal bij elkaar en leg ze op een stapel of in een mand (maar leg ze nog niet op de juiste plek, want dat gaat van je opruimtijd af!).

  • Haarelastiekjes, bobby pins en clipjes
  • Boeken
  • Tijdschriften
  • (Halfvolle) mokken en glazen
  • Sierraden die niet netjes opgeruimd zijn
  • Opladers en andere snoeren
  • Make-up (dat hoort in de badkamer!)
  • Kleding
  • Schoenen

Al deze items ga je zoeken op de volgende plekken. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen de zichtbare plekken opruimt, maar ook de items die je stiekem verstopt had.

5 minuten alles op de juiste plek leggen

Yes, tevreden met je vangst? Na het 15 minuten zoeken naar items, hebben we nog 5 minuten over om de items weer op de juiste plek te leggen. De haarspeldjes en make-up artikelen in de badkamer, de boeken weer netjes op de plank en alles waar je geen gebruik meer van maakt kan linea recta de prullenbak is.

Zo, jij hebt weer een opgeruimde slaapkamer. Wist je dat je in een opgeruimde slaapkamer veel lekkerder slaapt dan in een rommelige kamer? Meer tips om beter te slapen lees je hier: Beter slapen? Verban deze 9 dingen dan nú uit je slaapkamer.

Het opruimen te pakken? Meer tips lees je hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Met deze 20 minuten checklist ruim je gemakkelijk je slaapkamer op
Sluiten