Redactie
Redactie Gesponsord 26 jun 2020

Zo heb je met minimale inspanning maximaal genot in de slaapkamer

Is de slaapkamer niet eigenlijk de kamer waarin je het meeste geniet? Alleen al het tijdstip dat je na een lange dag eindelijk je bed in mag, is een waar geluksmomentje. En met deze handige tips geef je jouw slaapkamer ook nog eens heel simpel een upgrade.

Lekker geurtje

Laat je slaapkamer lekker fris ruiken. Veel mensen gebruiken wel een roomspray in de woonkamer, maar doen dat niet in de slaapkamer. Een gemiste kans, want het is dubbel genieten als het in die kamer ook nog eens lekker ruikt. Een spray of geurstokjes zijn daarom echte aanraders. En ze werken sfeerverhogend!

Ruim op!

Deze tip klinkt misschien als een open deur, maar wordt door heel veel mensen niet opgevolgd. Terwijl een opgeruimde slaapkamer juist zo lekker is. Wil je het netjes houden, zorg er dan voor dat je geen stoel in je slaapkamer neerzet. Want wat gebeurt daar meestal mee? Niemand zit er ooit op en alle kleren belanden op die stoel. Dwing jezelf dus tot het opruimen van je kleding.

Goed beddengoed

Je ligt er iedere dag op en onder, maar toch besteden velen van ons er te weinig aandacht aan. Terwijl het juiste dekbedovertrek en hoeslaken zo ontzettend belangrijk zijn voor een goede nachtrust. Dus zorg ervoor dat je het juiste beddengoed hebt. Het levert je veel extra slaapuurtjes op.

Genoeg ventilatie

Zorg voor goede ventilatie in je slaapkamer. Vaak is een raam open net eventjes te koud, maar dicht weer te warm. Ventilatieroosters kunnen dan een uitkomst zijn. Overigens moet het zeker niet te warm zijn in je slaapkamer. Een graadje of 16 is al voldoende om heerlijk te slapen.

Maak er een ‘zooitje’ van

Dit klinkt tegenstrijdig met de eerdere tip om op te ruimen. Maar wat we bedoelen, is dat je je slaapkamer voorziet van verschillende kleuren en materialen. Door alles exact op elkaar aan te passen, wordt het snel saai en verander je ook niet makkelijk van kleuren. Als de sierkussens, kleur behang en beddengoed verschillende prints of structuren bevatten, ontstaat er een spannend en sfeervol geheel en is het ook geen enkel probleem om je kamer af en toe een eenvoudige make-over te geven.

In samenwerking met Smulderstextiel.nl

Reageer op artikel:
Zo heb je met minimale inspanning maximaal genot in de slaapkamer
Sluiten