Deze slaapkamer heeft een mermaid behang om bij weg te dromen

Wie van je vrienden ooit zei dat je in de slaapkamer geen drukke patroontjes op de muur mocht hangen, had het mis. Laat die vrienden deze binnenkijker maar eens zijn, want wij zijn helemaal weg van het mermaid behang op de muren van de slaapkamer.

Het is aan de drukke kant, maar we kunnen er geen genoeg van krijgen.

Toen we de foto’s voor het eerst zagen, was het een beetje slikken. Dat is toch wel een érg druk patroontje. Maar hoe vaker we het zien, hoe gelukkiger we er van worden. Dat komt door een aantal dingen: allereerst is het mermaid patroon natuurlijk zwart wit, en met een rustig interieur zorgt dat voor geen overload aan kleur in de slaapkamer.

Herhaling is key

Daarnaast wordt het patroontje vooral vaak herhaald. Niet alleen op alle muren, maar ook in de vorm van de spiegel en de ronde lampen. En hoe gek dat bij zo’n druk patroon misschien ook klinkt, dat creëert een vorm van rust. Ook leuk: gebruik je kleding als statement pieces in je interieur, zoals de witte bloesjes die hier een mooi plekje gekregen hebben.

mermaid behang

Lekker rebels: als je één schilderij boven je bed wilt hangen, kies er dan eens voor om het schilderij niet in het midden van het bed te hangen. Hang ‘m vooral eens wat meer naar de zijkant om een asymmetrisch interieur te creëren. Dit komt ook terug in de nachtkastjes, waar we aan de ene kant een prachtige vaas zien (en aan de andere kant dus niet).

Het witte laminaat staat erg goed bij de lichte kleuren die verder in het interieur gebruikt zijn, zoals het oudroze kleed dat over de bank gedrapeerd ligt. Ook passen de kleuren van de prints in de gallery wall er prachtig bij. Het kleurenpalet in dit interieur ziet er dan ook goed verzorgd uit. Om nog maar te zwijgen over de prachtige bakstenen muur, die door de oude prints een karakteristiek uiterlijk geeft aan de ruimte.

Een leuk idee als je nog een oude kast hebt staan waar je eigenlijk niets mee doet: geef ‘m eens een likje verf. Dit hoeft echt geen felle magenta of oker te zijn, maar kan ook ontzettend stijlvol zijn met een grijze kalkverf. Dit zorgt voor een matte finish. Nog even met een schuurpapiertje over de kast voor een ouderwetse, geleefde look, en je kast heeft ineens een hele nieuwe look.

Meer lezen over het opknappen en verven van oude meubels? Let’s talk about paint: dit zijn dé do’s en don’ts voor het verven van meubels

Binnen kijken in andere mooie interieurs met een kek behang?

Bron: alvhem

Reageer op artikel:
Deze slaapkamer heeft een mermaid behang om bij weg te dromen
Sluiten