Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 20 mei 2018

Style je slaapkamer met een stijlvolle kurk muur (ja, dat is een ding!)

Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat iedereen vroeger een kurken prikbord heeft gehad. Zo’n rechthoekige variant met een dun houten frame. Ik prikte er in ieder geval van alles op: tekeningen, foto’s met mijn BFF’s, notities en tientallen inspirerende quotes en plaatjes. Het rechthoekige prikbord is misschien een beetje passé, maar een hele wand van kurk zien we wél steeds vaker terug.

En da’s niet zo gek, want het is natuurlijk rete handig dat je al je papiertjes binnen een seconden op kunt hangen. In de slaapkamer is zo’n wand van kurk bij ons favoriet.

roomed-slaapkamer-kurk-muur
domino

De textuur van kurk is heel bijzonder. Door de verschillende tinten spikkels die op het materiaal te vinden zijn, lijkt het in een bepaald licht soms alsof je een glitterwand hebt. Stijlvol!

roomed-slaapkamer-kurk-muur
mericherry

Ook voor de kinderkamer is een muur van kurk ideaal. Je hebt een grote wand waar je álle kindertekeningen, rapporten en verjaardagskaarten aan kunt hangen. Ben je uitgekeken op je tekeningen? Dan zijn ze binnen een handomdraai van de wand af gescheurd. Handig hoor!

roomed-slaapkamer-kurk-muur
livettes

Je hoeft natuurlijk helemaal geen poespas aan je slaapkamer toe te voegen. Het elegante en natuurlijke kruk ziet er óók goed uit als je er helemaal niets opprikt. Combineer kurk met bamboe voor een jungle-effect.

roomed-slaapkamer-kurk-muur
stekmagazine
roomed-slaapkamer-kurk-muur
lonny

Staat er een bureau in jouw slaapkamer? Lucky you, want kurk leent zich natuurlijk maar al te goed voor een home office. Je houdt al je inspiratie gemakkelijk bij elkaar met een paar punaises.

De ultieme gids naar een prachtige slaapkamer: De beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

Nog meer kurk:

Een kurkwand bij je home office is dus al een ding. Snappen we, want dat is super handig. En met dit moodboard doe je nog even wat extra inspiratie op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Style je slaapkamer met een stijlvolle kurk muur (ja, dat is een ding!)
Sluiten