Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 17 jul 2019

3 kleuren verf die je in de slaapkamer beter kunt vermijden

Je kunt nog zo je best doen op het interieur, maar de basis van een fijne, rustige slaapkamer is de kleur op de muur. Van welke slaapkamer kleuren wordt jouw kamer rustig, en van welke vooral níét? Een paar kleuren uit die laatste categorie hebben we voor je op een rijtje gezet, zodat je deze kleuren lekker in de bouwmarkt kunt laten staan.

Spoiler: felle kleuren zijn een no go. 

Vermijd deze kleuren verf in de slaapkamer

1. Rood

Ken je het gevoel dat je probeert te slapen, maar dat de muren op je af lijken te komen? Dat zou zomaar kunnen gebeuren in een slaapkamer met rode muren.

Rood is een vrolijke, energieke kleur – en dat maakt ‘m nou juist ongeschikt voor in de slaapkamer. Wil je wel voor een roodtint gaan? Kies dan juist meer een donkere bordeaux rood. Dat kan namelijk wél heel warm en chique staan.

2. Oranje

Ook de kleur oranje is geen aanrader in de slaapkamer. Oranje is fel en vrolijk, en een perfecte voor Koningsdag of een voetbalwedstrijd. Jammer genoeg is het geen kleur die goed werkt in de slaapkamer, omdat het geen rustgevende kleur is.

3. Lime groen

Ook een no go is lime groen, of eigenlijk elke felle groen. Deze kleur is te stimulerend voor de slaapkamer. Je wordt er onderbewust opgewekt van, iets wat je in de slaapkamer liever niet hebt als je lekker wilt slapen.

Dat betekent overigens niet dat je groen helemaal uit de slaapkamer hoeft te bannen. Groen kan júíst een hele mooie optie zijn, maar wel als het om een rustigere of vergrijsde tint gaat. Kijk maar eens naar deze lichtgroene slaapkamer, of deze slaapkamer met groene kalkverf.

Deze slaapkamer kleuren zijn wél een goede keuze

Benieuwd voor welke slaapkamer kleuren je dan beter wél kan kiezen? Daar schreven we natuurlijk ook al een artikel over: slaap als een roosje met deze kleuren op de muur van je slaapkamer.

Meer tips voor de slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3 kleuren verf die je in de slaapkamer beter kunt vermijden
Sluiten