Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Interieur 21 aug 2018

Slaapkamer: de beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

We brengen er heel wat uurtjes door, al dan niet slapend. De slaapkamer is een ruimte waar we tot rust willen komen, maar dat is geen reden om het maar een saaie, sfeerloze ruimte te laten zonder gezelligheid. Wij houden van slaapkamers waar iets gebeurt, maar je toch kan rusten en  fijn in slaap kunt vallen. Of je nu een grote of kleine slaapkamer hebt, wij hebben de beste slaapkamerideeën voor je verzameld om bij het inrichten van je slaapkamer raad te plegen.

Slaapkamerideeën om wakker voor te blijven

Een slaapkamer is om lekker in weg te dromen, maar dat betekent niet dat het er niet tof uit mag zien. Integendeel! Want ook slapen is fijner in een ruimte die goed voelt. Daarom zetten we de beste slaapkamerideeën voor je op een rijtje. Want bij het inrichten van de slaapkamer kan je wel wat handige tips en inspiratie gebruiken.

Alle mannen opgelet! 13 x inspiratie voor de ultieme mannelijke slaapkamer

Ook handig: goedkope slaapkamerideeën

De slaapkamer inrichten doe je zo

Natuurlijk moet je je slaapkamer inrichten op een manier die je zelf mooi vindt, maar een paar handige tips mogen daarbij niet ontbreken. En om het je makkelijk te maken, hebben we ze allemaal op een rijtje gezet. Van het feng shui inrichten tot het opmaken van je bed.

Wat is een slaapkamer zonder bed?

Het meubelstuk dat de ruimte tot een slaapkamer maakt: het bed. Het vinden van een goed bed dat zowel lekker ligt, maar ook mooi staat in het interieur kan een hele opgave zijn.

Een mooi nachtkastje

Naast een mooi bed hoort een leuk nachtkastje. Want hoe groot of klein je kamer ook is, het is fijn om wat spullen naast je kwijt te kunnen, zoals een boek, glas water of een klok.

Benieuwd naar de nachtkastjes van anderen? Laat je inspireren door de nachtkastjes in de huizen van o.a. fotograaf Jazzy Hartog, Monique van Loon (van Culy.nl) en Tony’s Chocolonely’s ontwerper Arjen.

Planten in de slaapkamer

Sommigen eten een banaan of drinken een kop thee voor het slapen gaan, maar wist je dat ook de juiste planten kunnen bijdragen aan een goede nachtrust? Must read: Met deze planten in de slaapkamer slaap je beter.

Welke kleuren passen in de slaapkamer?

De juiste kleur kiezen klinkt misschien als een taak die zo gepiept is, maar in de praktijk blijkt het soms knap lastig om te bepalen welke kleuren goed staan in een ruimte. Heb je een grote of een kleine slaapkamer? Welke vibe wil je in de ruimte? Wat is de functie van de ruimte en welke vorm heeft die eigenlijk? Wij helpen je graag een handje: Zo kies je de juiste kleur op de muur in de slaapkamer.

Inspiratie: binnenkijken bij anderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slaapkamer: de beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer
Sluiten