Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 4 okt 2018

Tof detail in de slaapkamer: houten planken achter je bed

De slaapkamer wordt vaak als minder belangrijk gezien dan bijvoorbeeld de woonkamer: je bent er immers toch alleen als je, nou ja, slaapt? Maar wij slapen wél een stuk beter als dat in een mooie omgeving gebeurt. Je kunt je slaapkamer een enorme upgrade geven met een tof hoofdbord achter je bed. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze houten planken achter je bed?

O, en in de rest van dit huis speelt hout ook een mooie hoofdrol. We geven je graag een kijkje in het interieur, dat een perfecte mix tussen oud en nieuw is.

binnenkijker houten planken achter je bed 1
binnenkijker houten planken achter je bed 2

Houten planken achter je bed

Zonder houten hoofdbord zou dit best een leuke slaapkamer zijn, maar speciaal? Nah. Die planken geven de kamer juist een fijn rauw randje, ook omdat ze er heel natuurlijk uitzien. En o ja, ze matchen natuurlijk perfect met de vloer en de tafel in de hoek.

Grappig is ook dat de lakens lekker gekreukt zijn. De meeste mensen maken hun bed netjes op voor ze foto’s gaan maken, maar zeg nou zelf: dit ziet er toch veel huiselijker uit?

binnenkijker houten planken achter je bed 3
binnenkijker houten planken achter je bed 4
binnenkijker houten planken achter je bed 5

Zoals we al aankondigden, is hout behoorlijk onmisbaar in dit huis. We zijn dan ook verliefd op de visgraatvloer, de kastjes en zelfs de houten fotolijsten, maar ook de stoeltjes mogen er zijn. Het printje op de stoelkussens doet lekker vintage aan, en daar houden we van.

Een glazen boekenkast

Toch heeft het geheel niet zo’n heel ouderwetse look, wat vooral door de moderne boekenkast komt. Je boeken achter glas zetten is misschien niet helemaal wat je gewend bent, maar het is wel een leuke twist aan open boekenkasten – én de vitrine suggereert terecht ook wel dat boeken hartstikke waardevol zijn.

binnenkijker houten planken achter je bed 6
binnenkijker houten planken achter je bed 7

En o ja, de stoelen op de vorige foto’s zijn niet de enige opvallende zitmeubels in dit appartement . Hoe tof is deze groene fauteuil, die helemaal-niet-maar-tegelijkertijd-ook-perfect bij de grijze bank past? De hipsters in ons zouden vooral ook het kussen met typmachine erop heel graag in ons bezit willen hebben. Of gewoon de typmachine zelf. Vroeger was alles beter, toch?

Meer hout in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stadshem.se

Reageer op artikel:
Tof detail in de slaapkamer: houten planken achter je bed
Sluiten