Zo geef je jouw slaapkamer in een handomdraai een toffe herfst make-over

Zodra het buiten weer kouder wordt en de ‘r’ in de maand komt, is het wel duidelijk: het wordt weer herfst. Tijd om de zomerse look uit huis te halen en er een herfstsfeertje in te brengen. Wij delen drie toffe en gemakkelijke tips waarmee je binnen een handomdraai de herfst in huis haalt.

Bomen die van groen naar goudbruin kleuren, overal kastanjes op de grond en binnen voor de open haard zitten met een dampende kop thee in je hand. Wij houden van de herfst. En het allerleukste aan dit seizoen is dat je de herfstsfeer zo gemakkelijk toe kunt passen in je interieur. Vooral in de slaapkamer vinden we het heerlijk om een herfstig paradijsje te creëren. En dat is helemaal niet moeilijk. Met deze drie tips heb je dat namelijk zo voor elkaar:

herfst-slaapkamer-make-over

1. Haal de natuur in huis, júíst nu

Als wij aan de herfst denken, denken we aan lange boswandelingen. Het liefst met de hond (of desnoods de hond van de buren) een flink eind wandelen, niet bang zijn voor plassen regenwater en je laten verwonderen door de veranderingen van de natuur. En dat kan perfect tijdens de herfst.

Neem van je volgende trip naar het bos eens wat mooie, droge bladeren mee naar huis. Deze doen het namelijk goed als decoratie in een grote schaal.

Zie je een paar mooie takken in het bos liggen? Ook die kan je fantastisch in je slaapkamer verwerken als wanddecoratie. En breng eens een bezoekje aan een tuincentrum of interieurwinkel. De kans is groot dat er rond deze tijd grote afgezaagde boomstronken te koop zijn. Een leuke vervanger van je nachtkastje of als eyecatcher met een paar mooie kaarsen erop.

herfst-slaapkamer-make-over

2. Hang herfstige kunst op aan de muur

Als je je niet wilt wagen aan echte natuur in de slaapkamer, hang dan eens een paar herfstige schilderijen op aan de muur. Afbeeldingen van bladeren doen het altijd goed én ademen het thema (en die kan je ook makkelijk zelf maken!), maar ook quotes of toffe afbeeldingen met rode, bruine en okergele tinten kunnen dat herfstgevoel flink aanwakkeren.

Herfstige schilderijen aan de muur

Kunst ophangen zonder boormachine

Liever geen gaten in de muur boren? Ga dan voor tesa’s Verstelbare Klevende Spijkers. Met dit systeem is boren verleden tijd. Je brengt de Verstelbare Klevende Spijkers namelijk gemakkelijk aan zonder sporen achter te laten. Hoe je te werk gaat? Zorg allereerst dat je met een schone ondergrond begint. Houd eerst de strip en daarna de haak tenminste vijf seconden stevig tegen de muur gedrukt. Het klevende gedeelte van de strip kan je beter niet aanraken, want dat verminderd de kleefkracht.

Als je je schilderij toch iets hoger of lager wilt hangen (om twee schilderijen exact gelijk te hangen, bijvoorbeeld), dan kan je gebruik maken van het handige schuifsysteem. Als je de Verstelbare Klevende Spijker wilt verwijderen, trek je de strip langs de muur naar beneden terwijl je de haak vasthoudt. Daarmee laat je geen sporen achter, zodat jouw muur er nog steeds als nieuw uit ziet. Met eigen ogen zien hoe het werkt? Een stap voor stap video vind je hier.

herfst-slaapkamer-make-over

3. Voeg lichtjes toe aan je slaapkamer (het liefst string lights én kaarsen)

String lights op een houten achtergrond ademen dat warme herfstgevoel waar we naar op zoek zijn. Maar ook als je niet zo veel hout in de slaapkamer hebt, dan staat een slinger met kleine lichtjes onwijs gezellig. Rond de kerstdagen zien we natuurlijk veel van deze lichtjes, maar waarom wachten tot Kerst? Daar zijn ze veel te leuk voor.

Kaarsen zijn altijd een goed idee om je interieur een warme uitstraling te geven, dus waarom niet in de slaapkamer? Ultieme autumn vibes? Kies voor een lekkere geurkaars met een herfstige geur, zoals kaneel, vanille, cranberry of versgebakken appeltaart (ja, die geur bestaat!). Vergeet natuurlijk niet om de kaars uit te blazen voordat je gaat slapen.

In samenwerking met tesa

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zo geef je jouw slaapkamer in een handomdraai een toffe herfst make-over
Sluiten