Frederique Rekers
Frederique Rekers Slaapkamer 25 mei 2021

5 top tips om jouw slaapkamer op je favoriete hotel te laten lijken

Een hotel heeft iets magisch, het geeft je een fijn en ontspannen gevoel dat je thuis niet altijd kunt krijgen. Maar daar gaat heel snel verandering in komen. Het ontspannen en bijzondere gevoel kan je namelijk ook thuis creëeren.

Iedereen wilt immers een slaapkamer die op zijn of haar favoriete hotel lijkt. Wij geven 5 tips om jouw slaapkamer op je favoriete hotel te laten lijken

Favoriete hotel als slaapkamer

Hoe creëeren hotels toch die magische luxe in een kamer? Het meest belangrijke is om de kille sfeer weg te krijgen. Verf is hiervoor een perfecte optie. Toch wil je niet dat de kamer kleiner gaat lijken en een te donkere kleur maakt al snel grimmig, lastig dus.

Geen zorgen, de volgende 5 tips zijn iets minder moeilijk maar geven je wel die ‘hotel feeling’.

1. Een statement bed

Dit is meteen het meest belangrijke. Is het je opgevallen dat de bedden in een hotel vaak in het midden van de kamer staan? Dat is omdat dit het belangrijkste onderdeel van de kamer is.

Ze laten het bed extra opvallen andere door de muur achter het bed de belangrijkste focus te geven. Dit doen ze door textuur toe te voegen en behang, kunst of verf te gebruiken.

Het is eigenlijk ook erg logisch dat het bed in het midden van de kamer staat. Het is namelijk ook het grootste stuk in de kamer. Zorg ervoor dat je beddengoed past bij de statement muur.

2. Dit is belangrijk in een hotel: symmetrie

Een andere tip is om symmetrie in je kamer te houden. Hotels behouden de symmetrie in nachtkastjes en verlichting. Er zijn zo minder visuele verrassingen en het houdt de sfeer luxe.

Een kamer kan door duidelijke symmetrie fantastisch en kleurrijk worden ingericht zonder dat het te overweldigend wordt. Aan de ene kant van het bed komt dus een nachtkastje met een lampje en óók aan de andere kant.

3. Zorg voor meerdere gordijnen

De combinatie van een doorschijnend gordijn met een verduisterend gordijn staat erg chique. Het laat licht buiten maar geeft je ook net wat extra privacy. Hoe prachtig staat dit?

Op onze wish list: torenhoge plafonds met gordijnen tot aan de grond


4. Wees niet bang om patronen te gebruiken

Het hebben van een patroon in een kleine ruimte is erg belangrijk om het gezellig en interessant te maken. De patronen mogen dan ook best variëren in stijl als ze maar wel hetzelfde kleurenpalet hebben. De ruimte wordt zo in één klap veel huiselijker.

5. Voeg een zitplek toe aan jouw hotel slaapkamer

Een zitplek is erg belangrijk in een slaapkamer. Het is handig voor als je jouw schoenen aan wilt trekken, als je even wilt lezen, of voor iets anders. Het is daarnaast een extra mogelijkheid om patronen en/of texturen toe te voegen aan je kamer.

6 tips waardoor ook jóuw huis straks als een luxe hotel voelt

Hotel
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stylebyemilyhenderson

Reageer op artikel:
5 top tips om jouw slaapkamer op je favoriete hotel te laten lijken
Sluiten