Renée Leeuw
Renée Leeuw Design 25 sep 2014

Slaap in een bakfiets en kijk je favoriete film vanuit bad in de special rooms van het Volkshotel

Wat zou je doen als je een hotelkamer helemaal zelf mocht ontwerpen? Veertig ontwerpers kregen de kans om een speciale kamer te ontwerpen voor het nieuwe Volkshotel in Amsterdam en negen daarvan werden geselecteerd om hun idee daadwerkelijk uit te voeren. Het resultaat: negen unieke hotelkamers waar wij, het volk, vanaf nu kunnen overnachten. Wij namen een kijkje en stonden versteld van de creatieve ontwerpen!

Een tijdje geleden schreven we al even over de verbouwing van het oude Volkskrantgebouw en inmiddels staat er een hotel met 172 kamers, waar de historie van het gebouw nog altijd aanwezig is. Zeefdrukken van het nieuws uit het Volkskrantarchief versieren de wanden in gangen en kamers en geven het gebouw zijn karakter. De uitstraling van het hotel is industrieel door het gebruik van veel ruwe materialen, zoals hout en beton. Het meubilair en de mensen zorgen voor de zachte aankleding. Verspreid over de etages zijn de negen special rooms met elk een uniek thema en origineel design. Wij pikken er hier een aantal uit, maar eigenlijk zijn alle kamers de moeite waard om te bekijken.

Danny’s Rooom
Eva van Halewijn ontwierp deze kamer in een typisch oud-Hollandse stijl met veel oud roze, truttig behang, vintage meubelstukken en leuke details. Wanneer je de kamer betreedt en verwacht dat je op een houten vloer stapt, word je verrast door de zachte ondergrond: het hout was slechts een illusie. Opvallend is de grote fruitkist, die als bed functioneert en ook het grote rendier ‘Danny’, die de kamer domineert.

White Bike Room
Altijd al willen slapen in een bakfiets? Dat kan in deze kamer, ontworpen door Thijs van Oostveen. ‘Amsterdamser’ wordt het niet: fietsen met echte fietslampen sieren de muren en fungeren als verlichting en zelfs de minibar heeft wieltjes. Wie deze kamer boekt, krijgt er twee echte fietsen bij om lekker mee te toeren door Amsterdam.

Cinema Boudoir
Wie de kamer van ontwerpster Maja Markovic boekt, komt de deur niet meer uit. Hier kun je namelijk vanuit bed of bad je favoriete film kijken op groot scherm en er is zelfs een echte popcornautomaat. Er hangt een intieme en sexy sfeer in de kamer. Door de bordeauxrode tinten, het velvet en satijn doet de kamer ons een beetje denken aan de Moulin Rouge.

Kijk voor de andere special rooms en meer over het Volkshotel op de website.

volkshotel.nl

Reageer op artikel:
Slaap in een bakfiets en kijk je favoriete film vanuit bad in de special rooms van het Volkshotel
Sluiten