Sky House: een houten huis in de bergen met prachtig uitzicht

Wauw, wat een te gek optrekje! Dit houten huis staat in de bergen van Washington. Het zogenaamde Sky House is ontworpen door Platform Architecture + Design en heeft – naast het meest fantastische uitzicht ooit – een ruimtelijke indeling met een handige, ruimtebesparende oplossing voor het bed.

Nu we het over Washington hebben.. bekijk ook even dit huis in Washington dat door de eigenaar al ruim vijftig jaar verbouwd wordt!

Het interieur van Sky House is compleet van hout, maar de buitenkant is gemaakt van platen onbewerkt staal. Hierdoor krijgt het huis een geleefde look, wat perfect past bij de omliggende natuur.

Een zijde van het huis bestaat geheel uit glas, zodat de bewoners vanuit alle delen van het huis een te gek uitzicht over de bergen hebben. De tweede verdieping beslaat ongeveer de helft van het huis, waardoor het achterste gedeelte van het houten huis een hoog plafond heeft. Dit – en dat fantastische, wijdse uitzicht natuurlijk – geeft het huis een ruimtelijke uitstraling.

Het huis zelf niet is heel groot en daarom is er voor het bed en de badkamer een wel hele slimme oplossing bedacht. Het bed hangt aan kabels aan het plafond. Bij bedtijd zakt het bed naar beneden en rust het op het ligbad. Deze constructie zagen we eerder ook in dit te gekke compacte appartement.

Benieuwd naar meer houten huizen? Bekijk dan eens dit prachtige exemplaar in de bossen van Japan of dit heerlijke huis in Frankrijk.

www.designboom.com

Reageer op artikel:
Sky House: een houten huis in de bergen met prachtig uitzicht
Sluiten