Sjouk in de House: advies voor de kille slaapkamer van Tamara

In onze rubriek ‘Sjouk in de House’ wordt het interieur van verschillende Roomed-lezers geanalyseerd. Gratis interieuradvies, daar zeggen wij geen nee tegen. Wat staat nog niet helemaal op de juiste plek, en welke kleur kan het interieur nóg toffer maken? Een aanpassing in je interieur kan er namelijk voor zorgen dat niet alleen je interieur, maar ook je leven minder rommelig wordt. 

Hi Sjoukje,

Mijn naam is Tamara en ik ben 45 jaar, mijn man is 40 jaar. Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over onze slaapkamer.In verband met mijn allergieën (astma) heb ik de slaapkamer heel sober gehouden. Hierdoor ontbreekt sfeer en geeft dit onze persoonlijkheden niet weer. Heb al een paar pogingen gedaan om het wat sfeervoller te maken maar ik was steeds toch niet tevreden. Dus ik zou heel graag jouw advies willen om de slaapkamer aan te pakken.

Met vriendelijke groet, Tamara

Beste Tamara,

Ik snap dat je niet teveel ‘stofvangers’ in je slaapkamer wilt. Maar de sfeer kan je ook op een andere manier in je slaapkamer halen, namelijk warme kleuren. En je hebt juist gekozen voor koude, kille kleuren. Warme roodtinten brengt al veel meer warmte en levendigheid in je kamer. Dat kan ook met warm grijs, als dat je favoriete kleur is, maar dan met meer rood er in. Vul deze kleur aan met een levendige, warme kleur. In je slaapkamer mag je wel los gaan met kleuren en patronen, hier mag het wel intiem en knus zijn.

De muur die nu grijs is, schreeuwt om een leuk behangetje met een warme, tropische afbeelding. Misschien is behang voor jou ook niet handig gezien je astma? Maar dan is een muurschildering een overweging, geïnspireerd op de vogel die ik zie staan op het tafeltje naast de stoel.

De zwarte muur boven het bed zou ik ook in een warme tint doen. Bijvoorbeeld een kleur die terugkomt in het behang of muurschildering. Je hebt een zwarte fauteuil staan, maak daar een warm leren stoel van. Die is ook weer beter schoon te maken dan een stoffen stoel. Én staat leuk voor je (tropische) behangetje/muurschildering.

Houten meubels

Het kastje is ook kil door de kleur en lijkt ook van metaal (kil) of is het hoogglans geschilderd? Hoe dan ook oogt het koud. Kies liever voor een kastje van hout. Dit geeft ook al een hele andere uitstraling. Of als je niet van houten meubilair houdt, schilder een houten kastje in een warme kleur. Dus wel als basis hout omdat het materiaal, ook als het is geschilderd zijn warme uitstraling behoud.

Gordijnen en sprei ook in een warme kleur. Bijvoorbeeld velours gordijnen. Die hebben een sjieke en warme uitstraling door de glans. En voor het sprei kies voor iets met een patroon. Dat geeft meteen ook meer sfeer. Een lamp van hout zou mooi zijn, maar waarschijnlijk te veel een stofvanger en lastig schoonmaken. Kies dan bijvoorbeeld voor een lamp met glas en warme messing details.

Dit mooie leren stoeltje is afkomstig van Marktplaats voor €25. En deze plafonnière geeft mooi, warm licht. De lamp zit strak tegen het plafond, dus geen kans dat stof zich ophoopt. Dat is fijne basis verlichting. De doorsnee is 40 cm en hij staat op Marktplaats voor €115,-

Wil jij ook zo’n advies voor je woning? Dat kan, Sjoukje komt graag bij je langs.

Reageer op artikel:
Sjouk in de House: advies voor de kille slaapkamer van Tamara
Sluiten