Sjouk in de House: interieuradvies voor het drukke huis van Jitske

In onze rubriek ‘Sjouk in de House’ wordt het interieur van verschillende Roomed-lezers geanalyseerd. Gratis interieuradvies, daar zeggen wij geen nee tegen. Wat staat nog niet helemaal op de juiste plek, en welke kleur kan het interieur nóg toffer maken? Een aanpassing in je interieur kan er namelijk voor zorgen dat niet alleen je interieur, maar ook je leven minder rommelig wordt. Vandaag het interieur van Jitske.

Goedendag,

Mijn naam is Jitske van den Bor, ik ben net 31 geworden. Over mijn interieur kan ik het volgende zeggen: ik heb het gevoel dat er altijd te veel staat in mijn interieur. En dat het niet op de juist plek staat om eenheid te creëeren. Daar zou ik graag meer hulp bij willen.

Met vriendelijke groeten, Jitske.

Hi Jitske,

Je hebt je interieur smaakvol en met aandacht ingericht. Leuk dat je alle muren een kleurtje hebt gegeven! Niet iedereen durft dat aan, terwijl dat juist wel een intieme sfeer kan geven. Volgens mij laat jij je graag inspireren door woontijdschriften en tv woon programma’s. Je neemt weloverwogen beslissingen en als je eenmaal iets hebt besloten dan ga je er ook voor. Je inrichting is geen eendagsvlieg. De kaarten & lijstjes bij de deur zijn je volgens mij dierbaar. Dat zou je wat mij betreft nog wel wat meer mogen laten zien in je interieur. Dat geeft een persoonlijke touch.

Functioneel inrichten

Je geeft aan dat je het gevoel hebt dat je woonkamer vrij vol is. En dat niet alles op de juiste plek staat. Daar sluit ik mij wel bij aan. De bank bij de keuken vind ik niet erg logisch. Wellicht is er een reden voor. Past de bank nergens anders? Misschien eet je niet vaak aan tafel? Maar de tafel bij de keuken is functioneler en gezelliger. Als je gasten krijgt is het tijdens het koken gezelliger praten met de gasten aan de tafel. Dan helpen de gasten ook wat sneller mee met koken of tafel dekken, dan vanaf de luie bank. Nóg leuker. Of niet, als je liever de controle wilt houden 😉

Maar dan is het in ieder geval in het weekend, als je uitgebreid wilt ontbijten, lekkerder om dicht bij de keuken te zitten voor nog een kop koffie of thee. De tafel zou je haaks op de keuken kunnen zetten of midden in de ruimte. De tafel met de leuke mix aan stoelen komt dan ook beter tot zijn recht.

Benadruk de breedte

De bank zou ik aan de andere kant zetten, voor het raam. De bank benadrukt dan meteen de breedte van de woonkamer in plaats van de lengte, zoals nu. De open haard doet dan ook meer mee in het zitgedeelte.

De woonkamer oogt ook vol doordat elk hoekje is opgevuld. Wat meer muur laten zien zou al schelen. Zoals bijvoorbeeld de 2 fauteuils. Heb je die echt nodig of kan je die ook weglaten? Ik zie niet goed wat er rechts van de open haard staat, maar kan dat ook weg? De plant links van de haard staat ook helemaal in de verdrukking. Door dat weg te halen krijgt de haard iets meer ruimte waardoor hij beter tot zijn recht komt. Door de tv kast iets hoger op te hangen, meer te laten zweven, creëer je voor het oog meer ruimte. Want meer vloer, oogt ruimtelijker.

Contrast kleur toevoegen

Qua kleur kan ik het niet goed zien. Is je bank nu paars of zacht groen? Ik denk het laatste. De muren houden ook het midden tussen beige of groen. Er mag nog wel een contrast kleur worden toegevoegd; geel, oranje, rood, paars. De kleur mag wel een beetje warm levendig zijn en niet teveel grijs. De contrast kleur kan je aanbrengen door middel van kaarsen, vazen, schilderijlijsten. Het deken en de kussens op de bank in een ander contrast zorgt ook voor meer dynamiek.

Duurzame items

Deze salontafel is van Metaform, ontwerper Han Kwint € 125,-. Het marmeren blok is een leuk detail, wat de tafel in evenwicht houdt. Doordat je het vloerkleed door het glazenblad ziet, behoud je ruimtelijkheid.

Bij de bank mag er nog wel een lamp komen. Net als de lamp boven de tafel heeft deze lamp meerdere armen. Door vormen, kleuren en/of materialen te herhalen creëer je eenheid. Je kan er ook voor kiezen om een hele andere lamp te nemen maar dan bijvoorbeeld in het zwart zodat je de kleuren herhaalt.

Ook een advies voor je woonkamer? Sjoukje komt graag bij je langs voor een flitsconsult.

Reageer op artikel:
Sjouk in de House: interieuradvies voor het drukke huis van Jitske
Sluiten