Sjouk in de House: interieuradvies voor het lichte huis van Annemiek

In onze nieuwe rubriek ‘Sjouk in de House’ wordt het interieur van verschillende Roomed-lezers geanalyseerd. Gratis interieuradvies, daar zeggen wij geen nee tegen. Wat staat nog niet helemaal op de juiste plek, en welke kleur kan het interieur nóg toffer maken? Een aanpassing in je interieur kan er namelijk voor zorgen dat niet alleen je interieur, maar ook je leven minder rommelig wordt. Vandaag trappen we af met het interieur van Annemiek.

Beste Sjouk,
Mijn naam is Annemiek en samen met René en onze 2 jongens wonen wij, naar volle tevredenheid, in deze 3 onder 1 dak woning in Bloemendaal. Sinds 11 okt 2018 wonen wij hier en we zijn nog een beetje zoekend. Wel of geen kleed bij de bank? Staat alles op de juiste plek? Eettafel wel of niet tegen het raam? Ik zie uit naar je reactie en eventueel advies!

Lieve groet, Annemiek.

interieuradvies sjouk in de house

Hallo Annemiek,

Jullie huis geeft wel een strandgevoel. Het ziet er uit als een fijne, lichte plek en straalt rust uit. Dit laatste komt ook omdat het niet vol staat met meubilair. Is dit bewust of hebben jullie nog niet alles uitgepakt? Meer meubilair is wat mij betreft niet nodig. Maar het mag wat mij betreft iets meer een warm geheel worden.

Kleed maakt zithoek af

Om te beginnen met een vloerkleed bij de bank en fauteuils om een uitnodigende zithoek te maken. Een kleed maakt de zithoek tot een geheel. Een kleed in warme tinten laat de grijze kleuren van de bank en fauteuils iets meer leven. Ik zou kiezen voor een kleed met een paar mooie, uitgesproken kleuren zoals een kelim. Deze Kelim komt van Marktplaats bieden vanaf € 150,-. Een paar mooie, lange in between gordijnen zouden ook niet misstaan. Die maken een ruimte echt af. De gordijnen kunnen wit zijn, maar je kan ook kiezen voor een zachte tint. Ik zou geen donkere gordijnen nemen, die komen erg op je af en verkleinen een ruimte.

Geef eethoek ruimte

Als de ruimte er is zou ik de tafel los van het raam zetten zodat je aan de kopse kant ook nog zit plek hebt. Op die manier komt de eethoek veel beter uit. De grijze bank bij de tafel leent zich goed voor een paar lekkere kussens in een warme kleur, eventueel met verschillende patronen.

Wat ik in jullie stijl vind passen is een capiz lamp boven de tafel. Het natuurlijke materiaal versterkt het strandgevoel en geeft mooi warm licht boven de eettafel.

Voorkom troep op een kastje

Dat grijze kastje oogt nogal klein waardoor het een beetje wegvalt. Het kastje leent zich goed voor een paar mooie items. Dan laat je het wat meer opvallen en voorkom je ook dat iedereen zijn troep er neer legt. Door bijvoorbeeld een paar mooie kandelaren met gekleurde kaarsen neer te zetten, maak je die hoek helemaal af. Een verzameling van verschillende houten en/of messing kandelaren geeft een leuk effect. En een leuke missie bij het speuren in tweedehands winkels. Je kan er ook voor kiezen om een mooi kleed voor het kastje te leggen een kelim loper. Dan maak je het kastje nog meer zichtbaar.

Ook een advies voor je woonkamer? Sjoukje komt graag bij je langs voor een flitsconsult.

Meer handige tips voor je interieur?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Sjouk in de House: interieuradvies voor het lichte huis van Annemiek
Sluiten