Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 19 mrt 2019

Sjouk in de House: interieuradvies voor het monumentale pand van Chris

In onze rubriek ‘Sjouk in de House’ wordt het interieur van verschillende Roomed-lezers geanalyseerd. Gratis interieuradvies, daar zeggen wij geen nee tegen. Wat staat nog niet helemaal op de juiste plek, en welke kleur kan het interieur nóg toffer maken? Een aanpassing in je interieur kan er namelijk voor zorgen dat niet alleen je interieur, maar ook je leven minder rommelig wordt. 

Hallo Sjoukje,

4 jaar geleden is mijn man overleden. Vorig jaar heb ik mijn B&B verkocht en heb ik mijn intrek genomen in een monumenten pandje, waar veel aan verbouwd is. De woonkamer krijg ik maar niet gezellig. Deze is klein (wat op zich niet erg is), maar er zit totaal geen sfeer in. Kunt u mij adviseren?

Vriendelijke groet, Chris

Beste Chris,

Ik snap dat het lastig is om het gezellig te maken. Van een grotere woning naar een kleinere woning is best lastig. Helemaal als je een deel van je huidige meubilair wilt behouden wat is ingekocht op meer ruimte.

Waar volgens mij het knelpunt zit zijn de tegels (of zijn het look a like tegels?) achter de kachel. Ze lijken op de oud Hollandse tegeltableaus en geven de sfeer van een keuken. Leuk als je daar een eettafel neer zou zetten. Maar zoals het nu staat heb je het gevoel dat er iets niet klopt. Herken je dat?
Het mooist zou zijn om iets met die wand te doen. Een kleurtje er op of een behangetje. Maar ik weet niet of dat kan?

Daarnaast lijkt het alsof de bank de hele woonkamer in bezit neemt. Het zou schelen als je de bank een kwartslag draait, en bijvoorbeeld voor het raam neerzet. Of zet de bank tegen de muur waar de grijze kast nu staat. De rode fauteuil links kan je dan iets naar voren schuiven zodat je wat meer een zithoek creëert rondom de open haard.

De salontafel is ook vrij groot voor deze ruimte. Een salontafel met glazen blad oogt al ruimtelijker. Een ronde salontafel is een leuke afwisseling naast al het hoekige meubilair.

Een mooie grote plant vind ik ook wel erg passen in deze ruimte. Ik zie dat je een grote plant hebt staan, maar die is vrij massief. Ik zou eerder kiezen voor een luchtige
kamerlinde of varenachtige. Kijk eens bij een plantenasiel bij jou in de buurt.

Wil jij ook zo’n advies voor je woning? Dat kan, Sjoukje komt graag bij je langs.

Verder lezen:

Sjouk in de House: interieuradvies voor het drukke huis van Jitske

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sjouk in de House: interieuradvies voor het monumentale pand van Chris
Sluiten