Sjouk in de House: advies voor het Scandinavische huis van Yvonne

In onze rubriek ‘Sjouk in de House’ wordt het interieur van verschillende Roomed-lezers geanalyseerd. Gratis interieuradvies, daar zeggen wij geen nee tegen. Wat staat nog niet helemaal op de juiste plek, en welke kleur kan het interieur nóg toffer maken? Een aanpassing in je interieur kan er namelijk voor zorgen dat niet alleen je interieur, maar ook je leven minder rommelig wordt.

Hi Sjoukje,

We zijn eind september naar een nieuwbouwwoning verhuisd en we hebben een open keuken/woonkamer. Tevens hebben we tijdens de verbouw en verhuisperiode net een baby gekregen. We zitten nog tussen de klusspullen, ingepakte dozen en babyspullen. De uitdaging nu is om de woonkamer sfeervol in te richten. Ik houd erg van kleur en heb groen in de woonkamer en donker indigoblauw in de keuken. Blauw en groen zijn best lastig samen te brengen merk ik in de praktijk. Binnenkort krijgen we donkergroen velours gordijnen. Ook willen we nog een ander modern vloerkleed. Qua verlichting ben ik erg benieuwd wat we kunnen doen om een eenheid tussen keuken en woongedeelte te creëren.

Toelichting bij de bijgevoegde foto’s: We houden van Scandinavisch design en combineren vintage meubels met moderne meubels. De combinatie van kleuren die ik heb bedacht in de woonkamer: groen (met gele ondertint) met koraalrode accessoires. De woonkamer ligt op het zuidwesten, dus we hebben veel zonlicht. De keuken ligt op het noorden, dus in combinatie met de donkerblauwe kleur is het hier de uitdaging warmte te creëren, hier zou ik ook graag advies over willen hebben.

Groet, Yvonne (33).

Beste Yvonne,
Je hebt goed nagedacht over de inrichting van je huis. De mix van vintage met modern en de kleur combinaties. Zelfs de box past helemaal in de stijl.

In je keuken wil je graag warmte creëren, maar dat gaat helaas lastig worden met een blauwe muur. Je keuken ligt op het noorden en dat is koud licht. Daar is écht een warme kleur nodig met roodtinten er in. Deze kleuren vind ik ook beter passen bij het groen van de woonkamer. Groen- en blauwtinten liggen dichter bij elkaar en zijn daardoor minder spannend. Met rood- en groentinten heb je meer contrast.

Het groen is goed gekozen met de bank en het kastje, deze komen met deze kleur mooi uit. Qua kleed zou ik kiezen voor meer volume; dikker (hoogpolig) en groter. De bank en dat kastje kunnen wel wat volume gebruiken.

Behang met een mooie print

De eettafel valt een beetje weg tegen die witte muur. Een behangetje met een mooie print zou dat kunnen doorbreken. Het behang hoeft niet over de hele muur. Je kan ook een vlak schilderen en daarin schilderijen ophangen. Kies voor een kleur in de tint van de keuken als je deze meer bij de eethoek wilt betrekken. Wat ook leuk was geweest is een ronde eettafel. Met de huidige eettafel wordt de lengte erg benadrukt en krijg je een beetje een pijpenla effect als je naar de keuken kijkt. Met een ronde of ovale tafel doorbreek je dat.

Plafond en hanglampen zijn welkom in je huis. Dan benadruk je wat meer de hoogte. Dat ontbreekt nu een beetje. Met schilderijen bereik je overigens het zelfde effect. Deze vintage lamp met warme uitstraling is mooi voor boven de eettafel. Hiermee haal je de vintagelook uit de zitkamer naar de eethoek. Waardoor het meer een geheel wordt.

Ze staan op Marktplaats voor €110,-. Deze roze vintage wandlampen staan mooi op de groene muur boven het lage dressoir. En halen de roodtint uit de keuken (als je die een andere kleur gaat schilderen) naar de woonkamer. Doordat ze naar boven licht uitstralen benadrukken deze lampen ook weer de hoogte van de ruimte. Met een knalrood of oranje snoer geef je een moderne draai aan deze lampjes. Ook op Marktplaats, voor €60,-

Wil jij ook zo’n advies voor je woning? Dat kan, Sjoukje komt graag bij je langs.

Reageer op artikel:
Sjouk in de House: advies voor het Scandinavische huis van Yvonne
Sluiten