4 tips om kerst in huis te halen als je klein woont

Lotte Wullems 14 dec 2017 Tips

It’s the most wonderful time of the year.. Om niet alleen jou, maar ook je huis helemaal in de kerststemming te brengen, slaan Roomed en Sissy-Boy de handen ineen. Woon jij nou – net als ik – klein en heb je geen plek voor al die dennentakken? Laat je dan inspireren door mijn bescheiden, maar oh zo gezellige kamertje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kamerplant als kerstboom?

Oké, staan Mariah Carey, Wham! en Michael Bublé in je speellijst? Kerstsokken aan? Time to decorate!

Kerstige muurdecoratie

Als je niet veel plaats hebt, dan is een stalen rek als muurdecoratie ideaal. Je kan deze gewoon bij je lokale bouwmarkt halen (en eventueel nog spuiten in een gouden of witte kleur). Zelf heb ik er voor gekozen om het staal zo robuust mogelijk te houden. Aan dit rek kun je vervolgens allerlei leuke kaartjes, polaroidfoto’s en andere accessoires hangen. Maar wanneer de feestdagen naderen, dan kan het allemaal nóg een tikje gezelliger natuurlijk! Zo heb ik mijn rek gedecoreerd met schattige kerstballen, zuurstokjes, kerstkaartjes én lampjes.

Shop the look:

Kerstbal spike (€5,99)
Slinger maan en sterren (€7,99)
Ui, chili set en maiskolf (vanaf €7,99)

Of maak van je plant..

..een kerstboom. Mijn Calathea heb ik omgetoverd tot een kerstige jungle met een rondslingerend aapje, een brullende leeuw en een gevaarlijke neushoorn.

Drapeer kerstlampjes over de bladeren om de look compleet te maken.

Shop the look
Dierlijke kersthangers (vanaf €4,99)

Warme geurnoten

Kaarsen zorgen letterlijk en figuurlijk voor warmte in huis. Toegegeven, niets kan op tegen de verse geur van de dennentakken, maar met een fijne geurkaars kom je ook al een heel eind. Kies eentje die jou aan kerst doet denken. Zelf vind ik de warme noten van amber heerlijk.

Shop the look:
Geurkaars (€14,95)
Gouden kandelaar (€7,99)
Dinerkaars, small (€1,95)

Details

Je hoeft niet per se uit te pakken om een kerstgevoel in huis te halen. Simpele dingen, zoals een tak rode besjes, maken je interieur ook al een stuk gezelliger. Oh, en natuurlijk kan een sneeuwbol niet ontbreken!

Shop the look
XS sneeuwbol konijn (vanaf €4,99)

In samenwerking met Sissy-Boy
Concept en fotografie: Lotte Wullems

Reageer op artikel:
4 tips om kerst in huis te halen als je klein woont
Sluiten