Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 18 nov 2018

Welkom Sinterklaas! Met deze DIY’s maak je jouw huis helemaal klaar voor Pakjesavond

Sinterklaas is weer in het land! Of je gisteren nu uit volle borst hebt meegezongen met ‘Zie ginds komt de stoomboot’ of stiekem vooral kruidnoten in je mond propte (#guilty), het is sowieso leuk om de goedheiligman ook een beetje in je huis te verwerken de komende weken.

Deze toffe Sinterklaas DIY’s vonden we op YouTube. Superleuk om te maken met kinderen!

Basis-DIY: zo vouw je een Sinterklaas

Ah, vouwpapier: memories! En dit keer vouwen we geen kraanvogels of bloemen, maar een Sinterklaas. Juf Jannie legt goed heel duidelijk uit hoe dat moet. Goed voor urenlang vermaak! Van meerdere Sinterklaasjes kun je bijvoorbeeld een slinger maken.

DIY Sinterklaas-aftelkalender

Kunnen de kids (of jij, stiekem) echt niet wachten tot de cadeautjes mogen worden uitgepakt? Tel dan af naar 5 december! Dat doe je eigenlik heel simpel: maak een Sinterklaas van papier (met van die leuke rollende oogjes) en verdeel de baard in het aantal dagen dat er nog over is tot Pakjesavond. Als de baard helemaal afgeknipt is óf alle dagen zijn weggekruist, is de tijd eindelijk daar.

LEES OOK: Budget finds: de leukste Sinterklaas cadeaus onder de 20 euro

DIY Sinterklaas-krans

Ben je die kerstkransen nu wel zat? Ook 5 december leent zich prima voor dit DIY-project. Decoreer je krans dan niet met groen en veel rood en goud, maar bijvoorbeeld met alleen gouden lint en verder chocolademunten, kruidnoten en allerlei Sinterklaas-dingen van vilt. Leef je uit!

DIY raamtekening

Goed, misschien heb je niet per se een DIY nodig voor dit idee, maar het is altijd handig om bij iemand af te kunnen kijken, toch? Anouk tekent een heerlijk zie-de-maan-schijnt-door-de-bomentafereeltje op haar raam (maar dan zonder de bomen). Natuurlijk kun je ook gewoon voor een paar pakjes gaan.

DIY Sinterklaas-tafereel in een lijstje

Vind je het idee van de raamtekening wel leuk, maar houd je je ramen liever blinkend schoon (voor zover dat kan met kinderhandjes in de buurt)? Hetzelfde idee bereik je door wat droge takken zilver te spuiten en achter een lijstje te plakken, die te versieren met kerstlichtjes en tot slot wat Sinterklaas-silhouetten toe te voegen. Leuk voor in de vensterbank!

Meer feestelijke Sinterklaas DIY’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Welkom Sinterklaas! Met deze DIY’s maak je jouw huis helemaal klaar voor Pakjesavond
Sluiten